Vlákno názorů k dotazu OT:Nový obč. z.+ z. o obch. korporacích? od alen1 - Re: OT:Nový obč. z.+ z. o obch. korporac Byla...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 1. 2013 15:16

alen1 (neregistrovaný)

Re: OT:Nový obč. z.+ z. o obch. korporac
    Byla jsem na průřezovém školení Občan. zákoníku. Přednášející JUDr. Karel Eliáš, poznámek hodně, nicméně naučit se novou logiku, je zatím pro mě problém. Není ani čas, vzhledem k tomu, co se děje v daních.
    Potřebuji si to dát do souvislostí ze zákonem o obchodních korporacích, to mě teprve čeká.
    Včera jsem zjistila, že lze klást dotazy
    Prostřednictvím specializovaného webu k občanskému zákoníku na adrese obcanskyzakonik.justice.cz lze prostřednictvím interaktivního formuláře pokládat dotazy, které bude na ministerstvu zpracovávat aparátk tomu specializovaných právníků.

http://obcanskyzakonik.justice.cz/cz/faq.html

Ještě jsem nezkoušela.

• 23. 1. 2013 16:18

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Re: OT:Nový obč. z.+ z. o obch. korporac
    Aleno,

o tom již mluvil kdysi dávno Pospíšil, to tam mělo viset již od 2011. Já jsem na MS psal někdy na jaře. Bohužel nedokázali odpovědět. Pak jsem se dozvěděl z jiného ministerstva, že prostě netuší co odpovědět. Ten NObčZ je nepovedený, minimálně v těch částech, kterými se dlouhodobě zabývám. Jak je to v ostatních částech nevím. NObčZ jde cestou mezi právem kontinentálním britským. Kdybychom přejali rakouský nebo německý zákoník bylo by to jednodušší. Takhle velkou část stávající české, rakouské a německé judikatury a literatury nebude možné převzít. No, ale zase máme něco extra a několik ochotníků jistě nějaké publikace vydá. :-))

Eliáš ve snaze vytvořit si pomník natáhl do NObčZ strašně moc nesouvisejících věcí. Navíc poslední verze visela na webu pouze 30 dní. Na 3 081 pagrafů zoufale málo. Pak to dostal na starost mladý Benda. A to je hned záruka toho, že to dobře dopadnout nemohlo.

Hezký den!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).