Vlákno názorů k dotazu Jak zaúčt. obědy-prosím Danielu, i ost. od Daniela K. - Re: Jak zaúčt. obědy-prosím Danielu, i o 1. nápad:...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 1. 2013 15:19

Daniela K. (neregistrovaný)

Re: Jak zaúčt. obědy-prosím Danielu, i o
    1. nápad: Místo účtu 395 bych účtovala přes ceniny účet 213 a ten už KZ k 31.12.může mít a ještě bych FP za prosinec dala do prosince a DPH bych nárokovala v lednu/2013, tím by vypadly ty dohadné položky. To účtování přes pokladnu se mi také nelíbí, protože fakticky ty peníze přes vás nejdou. Omlouvám se, ale mám teď jiné povinnosti, zkusím vám to doladit až zítra. Ale zde jsou šikovní a znalí i jiní odpovídatelé, takže to určitě zvládnou i oni.

• 24. 1. 2013 15:42

Megy

Paní Danielo, zatím moc děkuji, že jste se mnou vůbec zabývala, obzvlášť v tomto náročném období, jestli budete zítra mít čas, tak prosím o to "doladění". To účtování přes ceniny nevím, jestli by to bylo OK, protože mě se ani ty stravenky do ruky nedostanou, dostávají je zaměstnanci přímo od firmy. A k těm dohadným položkám, pokud neudělám dohad, tak bych nedostala náklad za obědy zaměstnanců do r.2012 a já k 31.12.2012 přesně nevím, jakou částku nám bude firma fakturovat.

• 25. 1. 2013 11:07

Daniela K. (neregistrovaný)

Možný postup u vašeho ne úplně obvyklého poskytování obědů:
    FP za prosinec obdrženou v lednu, dát do období 12/2012 a jen DPH bude 1/2013 (až mám doklad). Je to i správnější z hlediska vykazování závazků v Rozvaze a i inventarizace závazků k 31.12. Pozn. k účtu 213 - stravenky fakticky existují, i když nejdou přes vás a postup jakým jsou u vás zajištěny obědy pro zaměstance bych popsala ve směrnici, kterou máte k obědům.
    A teď to slíbené účtování:
    1) FP:
    213/321 obědy
    343/321 DPH
    321/335 zaplacená záloha zaměstnanci (také popsat ve směrnici, kterou máte k obědům)

2) ID
    527/213 obědy firma
    335/213 obědy zaměstnanci
    335/343 DPH na výstupu zaměstnanci

Hezký den.

• 25. 1. 2013 12:11

Megy

Re: pro pí. Danielu K.-moc děkuji
    Moc Vám děkuji, hezký den :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).