Re: OSSZ elektronicky
Mám el. podpis, předaný na OSSZ (oni si ho zaregistrují), dále mám podané plné moci a oznámení o zastupování od klientů (podané na OSSZ), dále mám stáhnutý šiforavací cerifikát (zadarmo ze stránek cssz.cz).
Na posílání na VREP mám zakoupený program do kterého načítám XML soubory vytvořené v mzdovém softwaru.
Nejste sama, opravdu to tam bylo "-)
Z archivu - v tento okamžik již neplatí
Seznam předepsaných tiskopisů, u kterých je připuštěno jejich písemné podání od 1. 1. 2013
2. Česká správa sociálního zabezpečení určuje dle § 123e odst. 5 zákona č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního zabezpečení, ve znění pozdějších předpisů, že v případě předepsaných tiskopisů
..
lze jejich podání učinit též způsobem uvedeným v § 123e odst. 2 písm. b) zákona č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního zabezpečení, ve znění pozdějších předpisů, tj. písemně na předepsaném tiskopisu, nebo na produktu výpočetní techniky, který je co do údajů, formy a formátu shodný s předepsaným tiskopisem, a to v období od 1. 1. 2013 do 31. 3. 2013.
3. Česká správa sociálního zabezpečení určuje dle § 162 odst. 5 zákona č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění, ve znění pozdějších předpisů, že v případě předepsaných tiskopisů
..
lze jejich podání učinit též způsobem uvedeným v § 162 odst. 2 písm. b) zákona č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění, ve znění pozdějších předpisů, tj. písemně na předepsaném tiskopisu, nebo na produktu výpočetní techniky, který je co do údajů, formy a formátu shodný s předepsaným tiskopisem, a to v období od 1. 1. 2013 do 31. 3. 2013.
Povinnost podávat elektronicky předepsané tiskopisy je od 1.1.2013 zakotvena v zákonech 582/1991 Sb. a 187/2006 Sb., přesné §§ si nepamatuji, ale ČSSZ vydala stanovisko, že po omezenou dobu 1.čtvrtletí bude přijímat tyto tiskopisy i v papírové podobě. (Dnes jsme se dověděli, že tato lhůta byla prodloužena na celý rok 2013, ale nemáme to klientům nějak zdůrazňovat.) Bohužel nakonec tomu asi neuteče nikdo, viz ty úžasné nápady s datovými schránkami pro všechny občany apod. To je zase džob, jsem zvědavá, kdo z toho vyplave.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.