Re: přechod z nákladů na paušál
Chtěla bych paušál už ted v roce 2012, ale nchápu proč musím dodanovat rok 2011, já u paušálu neuplatnuju jen to co je zaplacené, ale vše co vyfakturuju bez ohledu na úhradu?
Pročítala jsem tu příspěvky a to bych musela udělat opravu DP za 2011 a i SP a ZP a to bych musela doplatit dan a i odvody na ZP a SP včetně úroků?
Nerozumím tomu proč tp tak je.
Mluvíme o uplatnění nákladů procentem?
Toto procento obsahuje náklady pouze ke konkrétnímu roku. Takže pokud jste v roce 2011 měla nějaké pohledávky a závazky, musíte podat dodatečné přiznání, dodanit pohledávky a uplatnit si závazky, pak může te použít %. Platby, které vám z roku 2011 přišly v roce 2012 již v roce 2012 nezdaňujete, tak stejně je to se závazky.
Tz. že v roce 2012 u nákladů % budu dělat přiznání za vše co jsem vyfakturovala a ne za to co je uhrazené?
V roce 2011 mám neuhrazené jen pohlednáky, tak to je moc riskantní dělat dodatečné a doplatit dan a doplatit hlavně ZP a SP.
Stejně pořád nechápu proč to tak je.
Ne. V roce 2012 budete danit jen zaplacené.
Musíte ale dodanit ten loňský rok, protože si na příjmy, které vznikly v roce 2011 nemůžete uplatnit náklad ( to procento). Na tyto příjmy z roku 2011 jste již náklady měla v roce 2011.
Myslím si, že je to logické.
Možná že vám to rozepisuji špatně a nechápete....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.