Vlákno názorů k dotazu Pohoda DE - přijaté faktury od Lucie M. - Re: Pohoda DE - přijaté faktury 1) dělám každý...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 1. 2013 14:52

Lucie M. (neregistrovaný)

Re: Pohoda DE - přijaté faktury
    1) dělám každý den jeden doklad od všech dodavatelů zboží - takže bych to také dala dohromady

2) a na jakém základu mu to platíte? Já to mám u jednoho dodavatele podobně, ale dávám do DE až když mám fakturu - daňový doklad...

• 29. 1. 2013 14:56

DE poprve (neregistrovaný)

Ad 1. - takze zadate jednotlive faktury do prijatych faktur a pak "hromadne" v tom dni zaplatite , chapu to spravne? Pokud ano, dobre reseni, nemusim likvidovat po jednom.

Ad 2 - plati se na zaklade dodaciho listu, proste prijede dodavka, vyhodi bednu zeleniny a peciva s dodakem, sebere penize a odjede. Dodavatel si s nejakymi lhutami pro vystaveni danoveho dokladu hlavu nelame, ke konci nasledujiciho mesice prijde nekolik faktur napr. s nasledujicim popisem: duzp 2.12.2012, datum vystaaveni 15.1.2013. Atp.

• 29. 1. 2013 15:09

Lucie M. (neregistrovaný)

1) já to dělám ještě jednodušeji - já ty faktury co jsou hrazeny hotově dám rovnou do pokladny. Takže např. 29.1. mám jeden doklad - nákup zboží (kde mám sečteno např. 5 faktur).

2) no pokud se nemýlím, tak daňový doklad by vám měl být vystaven do 14 od duzp. Já to dávám až na základě daňového dokladu.

• 29. 1. 2013 15:13

DE poprve (neregistrovaný)

Ad 1 - take me to tak napadlo, ale bohuzel pro ucely DPH je to potom neprehledne, driv nebo pozdeji bych musela dohledavat, jake faktury jsem tam nacetla, proto asi radeji budu rozuctovavat.

Ad 2 - ano, maji tam lhutu, ale je jim to jedno, mam takove hned dva dodavatele. Normalne bych to neresila, ale ted mi to navic zasahuje do prelomu roku, je to vydaj 2012 ale do DPH az v 2013.

Kdyz tak nad tim premyslim, tak to asi dale budu vest v excelu, prijde mi to rychlejsi :) dekuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).