Re: Sazba DPH - moc prosím
Musíte správně stanovit dzp.Toto datum je jedině ve smlouvě.
DZP 2012 - 20%
DZP 2013- 21%
Pokud dzp nastává posledním odběrem roku, pak bude 20% , ale DZP 31.12.
Pokud mám ve smlouvě, že uskutečnění je dnem vystavení (odsouhlasení) provizního reportu, tak to bude třeba 30.1. i když se týká odběrů 2012.
Ano četla a je to tento odstavec
§ 111 Přechodná ustanovení
(1) Pro uplatnění daně z přidané hodnoty za období přede dnem nabytí účinnosti tohoto zákona, jakož i pro uplatnění práv s tím souvisejících, platí dosavadní právní předpisy.
a přiznám se, že mi z toho nic neplyne. Asi tomu nerozumím. Nebo nevím, jaké jiné přechodné ustanovení myslí.
Opravdu se podívejte do té smlouvy. Týká se to odebraného zboží za rok 2012, musíste to mít ve smlouvě. Většinou (v 99% ) máme smlouvy stanoveny tak, že sazba DPH je stejná, jako v roce, kdy se odebíralo zboží. Tyto bonusy se chovají něco jako dobropisy.
Ve smlouvě je napsáno, odměna je splatná na základě faktury, která se vystaví po převzetí vyhodnocení. Den vyúčtování odměny je dnem uskutečnění zdanitelného plnění. K vypočtené odměně bude účtováno DPH dle platných předpisů.
Já už jsem se informovala i na FÚ a bylo mi řečeno, že musí být DPH 21%. Tak už opravdu nevím
Ale děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.