Re: Podpis prohlášení - důchodce
Máme od roku 2012 nového člena DR, takže ještě nevím, zda bude chtít udělat zúčtování daně. Má příjem měsíčně do 2500,- Kč. Zatím mi vždy členové DR - důchodci podepisovali prohlášení, ale vím, že dříve platilo, že aniž by jej podepsali, tak se odváděla zálohová daň i do příjmu do 5000,- Kč. Platí to prosím stále? Nemohu to nikde v zákoně najít. Nevíte kde je to uvedeno?
A je tedy nutno, aby podepisoval prohlášení, když bude mít příjem do 2500,- kč/měs.?
Paní EvoLi, k tomu bodu 2.) = Tady je případ, kde to není uvedeno. A to v §6 odst.4 věta první - zde není uvedeno písm.b) a c)
= chápu to správně, že když odst.4 nemá vyjmenované příjmy dle §6 odst.1c), tak to znamená, že se to nevztahuje na členy dozorčí rady? Takže pro člena DR neplatí, že když nepodepíše prohlášení, tak se mu sráží přesto zálohová daň, ale měla bych v tom případě srazit srážkovou daň? Nebo jsem to pochopila nesprávně???
>>Paní EvoLi, k tomu bodu 2.) = Tady je případ, kde to
>>není uvedeno. A to v §6 odst.4 věta první - zde není
>>uvedeno písm.b) a c)
>>= chápu to správně, že když odst.4 nemá vyjmenované
>>příjmy dle §6 odst.1c), tak to znamená, že se to
>>nevztahuje na členy dozorčí rady? Takže pro člena DR
>>neplatí,
>>že když nepodepíše prohlášení, tak se mu sráží přesto
>>zálohová daň, ale měla bych v tom případě srazit
>>srážkovou daň? Nebo jsem to pochopila nesprávně???
>Ne, v tom ustanovení se píše, že pokud má někdo příjmy
>podle §6 písm. a) a d), pak se srazí srážková daň u
>příjmů do 5000,- a nepodepsaném prohlášení. Odměny
>statutárních orgánů jsou tuším písm. c) takže se srazí vždy
>zálohová.
Děkuji za vysvětlení - neumím číst :o)). Účtuji taky DR, tak jsem si to chtěla ověřit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.