Re: Ukončení PP
Odstupné ano, ale je tam rozdíl podle délky trvání prac. poměru.
67
(1) Zaměstnanci, u něhož dochází k rozvázání pracovního poměru výpovědí danou zaměstnavatelem z důvodů uvedených v § 52 písm. a) až c) nebo dohodou z týchž důvodů, přísluší od zaměstnavatele při skončení pracovního poměru odstupné ve výši nejméně
a) jednonásobku jeho průměrného výdělku, jestliže jeho pracovní poměr u zaměstnavatele trval méně než 1 rok,
b) dvojnásobku jeho průměrného výdělku, jestliže jeho pracovní poměr u zaměstnavatele trval alespoň 1 rok a méně než 2 roky,
c) trojnásobku jeho průměrného výdělku, jestliže jeho pracovní poměr u zaměstnavatele trval alespoň 2 roky,
d) součtu trojnásobku jeho průměrného výdělku a částek uvedených v písmenech a) až c), jestliže dochází k rozvázání pracovního poměru v době, kdy se na zaměstnance vztahuje v kontu pracovní doby postup podle § 86 odst. 4.
Za dobu trvání pracovního poměru se považuje i doba trvání předchozího pracovního poměru u téhož zaměstnavatele, pokud doba od jeho skončení do vzniku následujícího pracovního poměru nepřesáhla dobu 6 měsíců.
>>>>Dobrý den, poprosím o kontrolu
>>>>
>>>>Ukončení PP dohodou - s dvouměsíční výp.lhůtou a
>>>>důvod
>>>>pro nadbytečnost. Náleží 3 měs.odstupné (pro
>>>>zaměstnavatele bez odvodů).
>>>>Ukončení PP - výpověď §52 c - dle ZP náleží 3 měs.
>>>>odstupné ( pro zam. bez odvodů)
>>>>Odstupné může zaměstnavatel stanovit vyšší, ale pouze
>>>>za 3 měsíce bez odvodů?
>>>>Děkuji mockrát za rady, už jsem se v tom zamotal :-((
>>>
>>>
>
>
>b) dvojnásobku jeho průměrného výdělku, jestliže jeho
>pracovní poměr u zaměstnavatele trval alespoň 1 rok a
>méně než 2 roky,
>
>c) trojnásobku jeho průměrného výdělku, jestliže jeho
>pracovní poměr u zaměstnavatele trval alespoň 2 roky,
>
>d) součtu trojnásobku jeho průměrného výdělku a částek
>uvedených v písmenech a) až c), jestliže dochází k
>rozvázání pracovního poměru v době, kdy se na zaměstnance
>vztahuje v kontu pracovní doby postup podle § 86 odst.
>4.
>
>
>Mnohokráte všem děkuji, zam. pracuje u nás už deset let, ale děkuji moc za připomenutí, už jsem na tu změnu zapomněl . Ale když je o tom řeč, dáme zam. 3 měs.odstupné, ale pracoval pouze 1 rok, tak pro zam. bez odvodů pouze měsíc a zbytek s odvodama? Ještě jednou díky všem :-)
>>>>>>Dobrý den, poprosím o kontrolu
>>>>>>
>>>>>>Ukončení PP dohodou - s dvouměsíční výp.lhůtou a
>>>>>>důvod
>>>
>>>
>>>Mnohokráte všem děkuji, zam. pracuje u nás už deset
>>>let, ale děkuji moc za připomenutí, už jsem na tu
>>>změnu
>>zapomněl . Ale když je o tom řeč, dáme zam. 3
>>měs.odstupné, ale pracoval pouze 1 rok, tak pro zam.
>>bez
>>odvodů pouze měsíc a zbytek s odvodama? Ještě jednou
>>díky
>>všem :-)
>ne, pokud to nazvete odstupné (musí jít o násobky
>odstupného), je to stále bez SP a ZP (nejenom pro z-tele,
>ale i zaměstnance), i kdybyste dali třeba
>desetinásobek. Pokud byste chtěli dát odstupné a nějaký bonus,
pak
>by byl bonus s odvody.
Tak když budu mít zam. v PP kratším než jeden rok
- ukončení dohodou pro nadbytečnost - 1xměsíc odstupné a k tomu odměna? (nebo do dohody neuvádět důvod a zadat pouze odměny- když zadám důvod, tak uvést pouze 1 měsíc odstupné)
- ukončení 52c, tam je to dané pouze 1měsíc
já jsem vás asi spíš zmátla než pomohla- Proč byste vypláceli odměnu, když chcete dát 3měsíční odstupné, z něhož se neodvádí poj. ? Vy se můžete rozhodnout, že i když PP trval jenom rok, dostane vyplacené 3měsíční odstupné, to je čistě na zaměstnavateli. Nikdy nesmí dát míň, než na co je nárok, ale víc může.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.