Re: Daň odvede zákazník? Skutečně?
V §29, odst. 2, písm. b, c není definice pojmu "zákazník", to je právě ta nikam neodkazující formulace;
je pravda, že pojem "zákazník" se vyskytuje i jinde v zákoně, nikde ale není definován (přitom skoro všechny definice jsou v hlavě I zákona)
skutečně se chcete dopátrat co , jak a proč?
asi bych začala zde
http://ec.europa.eu/taxation_customs/resources/documents/taxation/vat/traders/invoicing_rules/explanatory_notes_cs.pdf
a
pak pokračovala důkladným studiem:
směrnice 2006/112/es
nařízení rady EU 282/2011
Začínám se bavit :-)
Já se ptám, KDE je DEFINICE pojmu "zákazník".
A tady pořád někdo odkazuje na texty, kde je ten pojem užit, nebo proč je tam někde užit.
Nenašel v žádném českém daňovém zákoně definici pojmu "zákazník", ale už začínám tušit odkud vítr věje ...
Nějaký daňových pojmů neznalý překladatel přeložil text směrnice eu a jiný jazykem cizím špatně vládnoucí úředník (MF ČR ?) to přepsal otrocky do zákona. A protože se u nás nic pořádně nekontroluje, tak máme v zákoně zákazníka, kterého ale nemáme zákonem definovaného ... alespoň já jsem (opakuji do zblbnutí) definici nenašel, ale zřejmě ani nikdo, kdo se zde snaží diskutovat o koze místo o voze ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.