Re: nemocenská
Při DPN od 1.3.2013 je rozhodným obdobím 3/12-2/13. Pokud v tomto období nebyl příjem, jde se zpět po celých rocích (2012, 2011, 2010...), dokud se nenarazí na rok, v němž je aspoň nějaký vyměřovací základ a aspoň 30 pojištěných dnů. Z tohoto rozh.obd. bude dávka spočítána.
Re: PPM
PPM se bude počítat stejným způsobem, jenom rozh.období bude jiné, podle data nástupu na PPM. Dál se u PPM posuzuje, jestli je to nástup do 4 let věku předchozího dítěte. Pokud ano, porovná se neredukovaný denní vym.základ aktuální s původním (při předchozí PPM) a nová PPM se vyplatí z výhodnějšího DVZ.
Re: PPM
Děkuji, takže nemusím nastupovat aspoň na jeden den do práce a mohu hned navázat z neplaceného volna na nemocenskou? PPM bude bude až po 4 roce přechozího dítěte, a poslední příjem jsem měla v roce 2009 než jsem odešla na PPM s prvním dítětem, takže se mi PPM bude vypočítávat stejně jako ta předchozí. Předem děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.