Re: úroky z úvěru - dům není ve vlastnic
Bytů, ne domů. To by muselo jít o byt, ne o rodinný dům, který vlastní někdo jiný. Přiznám se, bych v tom sama potřebovala mít zcela jasno, RZD se blíží.
Podle Vás stačí ho hlavně užívat, i když dům vlastní někdo jiný? Napíš čestné prohlášení, že ho užívá? Já mám stále zafixované, že dům musí vlastnit nebo spoluvlastnit. Pokud je v tom domě byt, tak ten může být v nájmu.
Re: úroky z úvěru - dům není ve vlastnic
e) údržba 61) a změna 32) stavby bytového domu, rodinného domu nebo bytu ve vlastnictví podle zvláštního právního předpisu a bytů v nájmu nebo v užívání,
tady jasně píšou...ve vlastnictví ....
(4) V případě, že účastníky smlouvy o úvěru na financování bytové potřeby je více zletilých osob,62) uplatní odpočet buď jedna z nich, anebo každá z nich, a to rovným dílem. Jde-li o předmět bytové potřeby uvedený v odstavci 3 písm. a) až c) a e), může být základ daně snížen pouze ve zdaňovacím období, po jehož celou dobu poplatník předmět bytové potřeby uvedený v odstavci 3 písm. a) až c) vlastnil a předmět bytové potřeby uvedený v odstavci 3 písm. a), c) a e) užíval k vlastnímu trvalému bydlení nebo trvalému bydlení druhého z manželů, potomků, rodičů
a tady zase píšou, že vlastnit nemusí
projednávala jsem to s daňařem, a ten mi řekl..mají to napsaný špatně :-)))...ale asi by to neprošlo..prostě musí být vlastníkem
takže si asi můžeme vybrat, já bych to neriskla
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.