Re: Sleva na manželku
Vysvětlete mu, že po rozvodu po něm budete chtít rozsudek od soudu, kde bude uvedeno, od kdy spolu nesdílí společnou domácnost. Tam to zjistíte, a pokud si bude neoprávněně uplatňovat slevu na manželku nebo daňové zvýhodnění na děti, budete to muset opravovat, jemu dopočítat a strhnout a případné penále od FÚ bude muset zaplatit on. Třeba to pomůže.
RZD neslouží k opravám, on by měl v prohlášení správně napsat, od kdy s nimi nesdílí spol.domácnost, vy byste měla tu prosincovou a možná i listopadovou mzdu (tam záleží na tom, jaké datum uvede, pokud by nesdíleli už od 1.11., pak i listopadovou)přepočítat, jak měly být správně a přeplatek mu v nejbližší výplatě srazit.
Ještě jednou moc děkuji! 15 let dělám finanční účetní a minulý rok mi dali na hrb personalistiku a mzdy. Tedy vůbec jsem netušila co všechno to zahrnuje!!! Někdy mám pocit, že ty informace už nezvládnu vstřebat...o to víc obdivuji vás všechny, kteří to všechno znáte a ještě bezplatně poradíte. DĚKUJI!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.