Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Daň. přiznání vyplacená pojistka za úraz od jasná. - Re: Daň. přiznání vyplacená pojistka za Pokud neprovádíte...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 2. 2013 8:38

    jasná. (neregistrovaný)

    Re: Daň. přiznání vyplacená pojistka za
    Pokud neprovádíte RZD, ale zpracovávávte zaměstnancům DP, pak zaměstnanci, kteří v roce nic nezaplatili na dani a nemají jinou daňovou povinnost, ti DP podávat nemusejí.
    Ti, co uplatňují děti, těm DP zpracujte a podají si jej na FÚ, do DP napíšou adresu nebo účet, kde jim přeplatek bude zaslán.
    A váš manžel dostane od pojišťovny potvrzení o zdanitelných příjmech (pokud byla sražena zálohová daň). Příjem z pojišťovny a od zaměstnavatele sečtete a uděláte klasicky daňové přiznání. Taky sečtete zaplacenou daň. Prostě pouze tyto dva příjmy (zaměstnavatele a pojišťovnu) sečtete.

  • 11. 2. 2013 8:41

    enda (neregistrovaný)

    Re: Daň. přiznání vyplacená pojistka za
    Moc Vám děkuji,
    tak jsem si to myslela, že by to mělo být.
    Ještě jednou děkuji za rychlo odpověď-
    Růžovky mám podepsané a chtějí abych dělala DP, jen jsem zjistila, že nemám podepsanou stranu 3 a 4 tu si musím nechat od zamě. také podepsat , že?

  • 11. 2. 2013 8:50

    jasná. (neregistrovaný)

    Re: Daň. přiznání vyplacená pojistka za
    Ne, to jim nedávejte podepisovat. Podepisovali by, kdybyste jim prováděla roční zúčtování daní. Ale zaměstnanci budou podávat daň přiznání (předpokládám, že firma má málo peněz a nechce čekat na vrácení daně od FÚ), takže str. 3 a 4 nevyplňují.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).