Re: Příjmy z pronájmu podle §9 nebo §7??
děkuji, dovolte mi ještě jednu otázku - co když vyúčtování za služby - el. spol. prostor a voda nevyúčtuji - jsou tyto "zálohy", které platím já a které od nich obdržím během roku zdanitelným příjmem a výdajem nebo je mám i tak dát jako nedaňové? Jde mi o to, že i když udělám vyúčtování, většinou těm lidem vyjde nedoplatek, který z nich nemohu dostat, takže jsem rád, že mi platí aspoň zálohy a vyúčtování jim nedávám
Re: Příjmy z pronájmu podle §9 nebo §7??
Pani vendy, tak ted řeším a není mi jasné... během roku mi budou platit např. 2000 kc na zálohy na energie, jak mám zařídi vyúčtování abych to věděla do konce března ? některé odečty mi chodí až později .... a i kdybych měla vyúčtování např v únoru a zjistila jsem, že mám přeplatek. Bude tento přeplatek vyúčtovaný v dan. přiznání za 2012 ? do nákadů dávám celý nájem, úklid, tv poplatky,...můžu případně i výměnu oken pokud byla nad 40 tis. kč, ale byla to výměna starých za nové plastové ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.