Re: OT - český statistický úřad
Bohužel jste byli ČSÚ vybráni k vyplnění tohoto statistického formuláře. A není to žádná novinka, vybrané firmy to vyplňují už řadu let. Dříve to posílali vč. tiskopisu poštou, a asi to řada firem poslala směr koš, tak se zmodernizovali a posílají to datovou schránkou, kdy to už zapřít nepůjde a bez tiskopisu :( ten na csu - výkazy, sběr dat. Jsou tam i vzory jak vyplnit.
Nestrašte, že to začali posílat datovou schránkou! To je teda v P***** :-( Obyčejná pošta se mohla ztratit ... a taky se leckdy ztrácela, protože těch výkazů bylo strašně moc. Chápu potřebu statistických dat, ale ČSÚ nezná míru a chce toho čím dál víc, a šéfové firem za to vyplňování nechtějí nic platit, protože z jejich hlediska je to zbytečné.
Ano, vše se doručuje do datové schránky zpravodajské jednotky. Na stránkách www.vykazy.cz se dá vyhledat podle IČ subjekt a jemu předepsané statistické formuláře. Formuláře jsou v pdf a jsou aktivní, tedy se do nich dá přímo vyplňovat a před odesláním provést kontrolu - žluté tlačítko "kontrola". Pak lze poslat mailem nebo do datové schránky statistického úřadu. Je to mnohem jednodušší, než ta hromada papírů. Za 1,5 hodiny hotovy 2 výkazy - roční + inovace u velké firmy s povinným auditem. Jde to hravě. Držím palce všem zpravodajcům:-)
Bohužel nic nenaděláte, vedení s.r.o. se mě zastalo, napsalo dopis, že na to nemáme lidi-jsem sama účetní, skladnice, sekretářka atd, ozvali se . S výhružným dopisem, že podle §... jsme povinnii, jinak pokuta 100 tis. Kč a výše. Tak jsem se vždy podívala z okna a vyplňovala.Protože nemáte program na podklady pro statistiku. Ale zase na druhé straně, pak ty prognozy a vše, co se odvíjí od statistiky. Hezký den.
Jo jo,mě má statistický úřad asi hodně rád,posílala jsem ještě vloni výkazy měsíční a pak roční (ten,co jsem kvůli němu šla do práce vždycky jednu sobotu, protože to je klid na vyplňování),no ale na letošní rok mi přidali ještě výkazy čtvrtletní...jak já je nenávidím!!!
Děkuji, že v tom nejsem sama.Šéf se pěkně nas...., že co je ČSÚ do toho jak hospodaříme,ale až mu ukážu vaše reakce a hrozbu pokutou,tak se asi vytočí ještě víc. Pošlu to Nečasovi, ať vidí, jak je to doopravdy s ubýváním administrativy, i když on má teď asi jiné problémy s rozvodem. Všem pěkný den.
Před lety jsem pár roků vyplňovala výkazy za OSVČ
Poctivě, vyplnila jsem každou kolonku, každou korunku
Přehlédla jsem ale, že údaje mají být v tisících, ne v korunách
Zavolala jsem na statistiku, co s tím
Paní mi vůbec nevynadala, jak jsem se obávala
Řekla, že mě zahrne do statistické chyby
Od té doby jsem statistická chyba a žádné výkazy již nedostávám
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.