Re: DZP-opravdu nikdo nevíte?
Dobrý den,
já řeším teď podobný problém,na školeních datum vystavení na dokladu je DUZP .... ale co v případě, když mně přijde faktura 31.1.2013 vystavená,ale kamion se zbožím mně dorazil až 4.2.2013 a to zboží do ledna naskladnit nemohu. Správně bych tu fakturu měla dát do lednového a zboží si naskladnit v únoru?? Tím mi vznikne ale kurz.rozdíl ... a zajímalo by mě, jestli bude velký problém, když je to vlastně MD/D nalej vylej, kdybych to vše hodila až do února???? PROSÍM O RADU :-)
Re: DZP-opravdu nikdo nevíte?
Dobrý den,
¨
takže po konzultaci s účetní, co má stejný program budu dělat následovně.
Faktura 1/2013 - zboží skutečně 2/2013
1) fakturu navedu jen pro samovyměření (mám jiný kód v systému) v nulové hodnotě + plus kod pro samovyměření +,
- stejná cifra - kurz. lednový. Ta se nebude platit, ale skočí mi do lednového dph
2) fakturu navedu s datumy 2/2013 v hodnotě, která je na faktuře, ta se bude platit a je navedena s únorovým kurzem. Nevzniknou mi žádné kurzové rozdíly DPH bude v lednu a zboží dle skutečného naskladnění v únoru. Uvidím, co pololetní audit :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.