Vlákno názorů k dotazu DZP-opravdu nikdo nevíte? od alli - Re: DZP-opravdu nikdo nevíte? myslíte, kdy je DUZP nebo,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 2. 2013 11:01

alli (neregistrovaný)

Re: DZP-opravdu nikdo nevíte?
    myslíte, kdy je DUZP nebo, kte kterému datu dáte do přiznání
    u pořízení zboží do přiznání ke dni vystavení faktury dodavatelem
    u služeb z EU k DUZP nebo ke dni přijetí platby podle toho, který den nastane dřív

• 13. 2. 2013 14:58

gajdis29 (neregistrovaný)

Dobrý den,
    já řeším teď podobný problém,na školeních datum vystavení na dokladu je DUZP .... ale co v případě, když mně přijde faktura 31.1.2013 vystavená,ale kamion se zbožím mně dorazil až 4.2.2013 a to zboží do ledna naskladnit nemohu. Správně bych tu fakturu měla dát do lednového a zboží si naskladnit v únoru?? Tím mi vznikne ale kurz.rozdíl ... a zajímalo by mě, jestli bude velký problém, když je to vlastně MD/D nalej vylej, kdybych to vše hodila až do února???? PROSÍM O RADU :-)

• 13. 2. 2013 23:32

kamziD (neregistrovaný)

Dobrý den,

mám úplně stejný problém, zboží naskladňuji 1.2.2013, ale faktura za zboží je datovaná na 31.1.2013 - děje se tak každý měsíc. Používáme měsíční kurz a na 131 dojde ke kurzovému rozdílu. Co s tím, opravdu nikdo neví.

Díky za reakce

• 14. 2. 2013 11:36

gajdis29 (neregistrovaný)

Dobrý den,
    ¨
    takže po konzultaci s účetní, co má stejný program budu dělat následovně.

Faktura 1/2013 - zboží skutečně 2/2013
    1) fakturu navedu jen pro samovyměření (mám jiný kód v systému) v nulové hodnotě + plus kod pro samovyměření +,
    - stejná cifra - kurz. lednový. Ta se nebude platit, ale skočí mi do lednového dph
    2) fakturu navedu s datumy 2/2013 v hodnotě, která je na faktuře, ta se bude platit a je navedena s únorovým kurzem. Nevzniknou mi žádné kurzové rozdíly DPH bude v lednu a zboží dle skutečného naskladnění v únoru. Uvidím, co pololetní audit :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).