Pro ivaizu
Nevím, jak můžete napsat, že to má spočítáno správně. Vždyť tazatelka napíše úhrn příjmů ani pojistné, koli dětí uplatňuje. Je poskytnuto tak málo údajů, že byste musela mít křišťálovou kouli, abyste věděla, že výpočet je správný.
Tazatelka píše, že je zaměstnanec, tzn. žáden odborník, který ví, jak se dopočítá na daň.
Re: Pro ivaizu
Úhrn příjmů 91 500,-
Úhrn pojistného 31 110
Dílčí základ daně 122 610,-
Odpočty zivotní 6000,-
daň 17 490,-
Pak sleva poplatník 24 840,-
Danový bonus 60,-
Zaplacené zálohy 4020,-
Takže mě pak vyšlo 3 960,-
Nic jiného neuvádím v priznání, deti nemám ani úroky nic podobného...
No, jak Vám tady už psali - bonus byl vyplacený omylem, tzn že těch 60 Kč Vám nenáleželo. Takže já bych teď výpočet viděla takto: z ročního základu daně vychází daň 18390 Kč. Tu pokryje sleva na poplatníka, takže výsledná daň je 0 Kč. V průběhu roku Vám ale bylo sraženo na daňových zálohách 4020 Kč a toto by mělo být vráceno. Ale protože nenáležel ten bonus, který jste omylem dostala, tak by Vám teď mělo být vráceno jen 3960 Kč, aby se to všechno srovnalo.
Dobře dejmě tomu ze danový bonus nebyl.Tak mám chápat to ze dan co se vypočítala je napr.17 490,- ale na zálohách se odvedlo 4020 takže si mohu uplatnit pouze tuhle cástku.Ale kdybych odvedla na zálohách odvedla napr.15 000 tak bych mohla požádat o vrácení 15 000?
>>>>>>>>>>Zaplaceno na zálohách 4020,-
>>>>>>>>>>>>Daňový bonus vyplacený 60,-
>>>>>>>>>>>>Měli by mě vrátit 3960,-
>>>>>>>>>>>>Vypočítal mě to program-jsem pouze zaměstnanec a
>>>>>>>>>>>>uplatnila jsem si odpočet 6000,- ze zivotního
>>>>>>>>>>>>pojištění.
>>>>>>>>>>>>Děkuji za Vaše odpovědi...
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>je to OK
>>>>>>>>>>
vrácení 15 000?
>>>>
>>>>Ano, je zbytečné dávat do DP potvrzení o zaplaceném
>>>>životním pojištění. I bez toho vám daň pokryje sleva
>>>>na
>>>>poplatníka.
>>>ale kdyz to tam dám tak by to nevadilo ze ne?
>>
>>Ne, ale v případě, že by v budoucnu ŽP zrušila, bude
>>dodaňovat zbytečně.
>Právě tohle rušit nebudu.
Takových bylo, co říkali, rušit nebudu.......
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.