Re: podání ozn. o změně registračních
tady je odkaz přímo na obecnou písemnost, provede vás to, vyplníte tam čísla účtů, pokud jich máte více než je možné zadat, tak do toho xml.souboru zabalíte samostatné pdf se soupisem. Takto je to ověřené s GFŘ.
https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/form/form_uvod.faces?CPodani=139950281
Zdraviím Vás, děkuji za odkaz, nicméně mě nefunguje, vypadá jako link na nějaké existující podání.
Jak to máte "ověřené" s GFŘ ?
Já znám pouze jejich formulaci "Podání přihlášky k registraci a oznámení změny v registračních údajích či žádosti o zrušení registrace bude možno provést výhradně podáním na papírové verzi tiskopisů.", což si vykládám jako "vytiskni do PDF a pošli datovkou". Pak ovšem nevím proč zasílat spolu s obecnou písemností, to mi nedává žádný smysl.
Pokud já vím, tak v pdf formátu to neberou, ale pokud Vám to tak řekli, tak to tak udělejte. Já jsem toto prověřovala, protože mám firmy, které mají přes 15 bú. Obecnou písemnost na daňovém portálu vyplníte raz dva a zabalit to do xml je minuta
Mě nikdo nic neřekl, já se jen bohužel musím řídit tím, co sdělili, tj. "bude možno provést výhradně podáním na papírové verzi tiskopisů", což si překládám jako "v xml-ku to nechceme, dejte nám to tak, aby to vypadalo jako na papíře" - odtud ta "papírová verze". Původně totiž byl normální registrační formulář na EPu, a ten zmizel.
Smysl "balení" do xml nevidím žádný, xml není zip ani rar.To Vám tam opravdu někdo poradil ? Mám kamaráda na informatice na MF, to mu musím říct !!!
tak všeobecně datovkou neposíláte na FU doklady v pdf. Přiznání k dph přece taky posíláte v xml. A navíc do xml Vám to zabalí přímo daňový portál. V papírové podobě se musí teď podávat nová registrace, ale toto je pouze oznámení registračních údajů, to jsou dvě různé věci.
Všeobecně posílám, co bych neposílal. DAP/DPH zrovna ne, protože to vyžadujou jen v xmlku, ale běžnou korespondenci a jiná přiznání s radostí (já stejně práce = oni více práce).
Do xml nic nebalím, nevidím v tom smysl.
Sdělení bankovních účtů jedině takto: prostřednictvím formuláře „Oznámení o změně registračních údajů / Žádost o zrušení registrace“ č. 25 5111 MFin 5111 - vzor č. 1.
http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/cds/xsl/financni_sprava_20819.html
A tento formulář na EPu není:
"Podání přihlášky k registraci a oznámení změny v registračních údajích či žádosti o zrušení registrace bude možno provést výhradně podáním na papírové verzi tiskopisů."
http://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/dpr_info/aktualita.faces;jsessionid=329328DE14EFDBCD803A8849F6656C0C.ajp13sqli2v?zaznam=36
Jestli někde je, prosím prosím o link, já ho moc chci.
No baže. Byl jsem doteď moc líný, hlavně to nechávám na 28., aby tam měli větší legraci.
Jinak už jsem Vás asi pochopil - hodit to jako přílohu k xmlku má význam, když to podáváte přes EPO, protože to tam jinak nedostanete (ona to tam Homolová z braintrustu GFŘ píše poměrně zmateně, bez udání formátu). Přes datovku to samozřejmě nemá žádný smysl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.