Vlákno názorů k dotazu Ručně kurzové rozdíly u faktur v MoneyS3 od Denisa M. - Re: ručně kurzové rozdíly u faktur v Mon >dobrý...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 2. 2013 14:56

Denisa M. (neregistrovaný)

Re: ručně kurzové rozdíly u faktur v Mon
    >dobrý den,
    >prosím o podrobný postup jak v interních dokladech
    >zaúčtovat kurzový rozdíl u přijatých nebo vystavených
    >faktur.
    >rada typu ,,udelej automaticky,, bohužel již není
    >možná.
    >
    >vysvetlím proč se ptám na podrobnosti,
    >udělala jsem si 1 interní doklad a tam jsem po řádcích
    >zaúčtovala k.r, vždy uvedla IČO firmy a varib.symbol,
    >aby se mi to napárovalo.
    >takhle jsem to delala léta předtím.
    >udelala jsem převod do r.2013, ale faktury byly bez
    >kurzového rozdílu. to se mi dřív nestalo.

>potřebuji zaúčtovat v bance platby a at delám co
    >delám, zkouším různě, tak mi to neukazuje žádný správný
    >kurzový rozdíl, který se jindy generuje automaticky (sám
    >udelá internák a já ho jen vytisknu)
    >volala jsem na hotline, ale jen poradili že by udelali
    >automatický přepočet kurzových rozdílu, že nevědí.
    >pokaždé jsem mluvila s někým jiným.
    >nevím si rady. a jsem už z toho zoufalá, díky moc za
    >radu, budu moc vděčná. A.nn.A.

nevím, jestli jsem vás dobře pochopila, ale: zkuste odúčtovat vámi ručně dělané KR tak, že naprosto přesně stejným postupem vytvořte totožené ID, se stejným spárováním v.s.. tzn.ručně dopisujete v.s., jen dáte mínusové znaménko. tím se dostanete na původní hodnotu pohledávek, protože původní účtování KR vlastně stornujete. pak už můžete správně provést spárování int.dokladem přes ty _3 tečky_, jak vám radili na hotlinu. pokud takto přes v.s. nevyberete ze seznamu VF, tak se vám úhrady a kurz.rozdíly nespárují...a nepíšete, co vidíte na sestavě saldokonta, to si vytiskněte, to vám možná dost napoví, co se spárování týče...

• 18. 2. 2013 15:09

A.nn.A. (neregistrovaný)

dobrý den, saldo ukazuje fakturu a k ní interní doklad, kde je sice kurzový rozdíl, ale systém to nechápe jako kurzový rozdíl, ale stále to bere jako částečnou úhradu faktury. vím že je to asi složité, snažila jsem se to dobře popsat, co jsem udelala a jak jsem postupovala, ve středu mám záverky a nemám to hotové, mám angínu ale kvuli záverkám za leden musím být v práci a jak mi je mizerne tak nejak pomalu chápu. takže se omlouvám, ale uplně jsem nepochopila co mám udelat, cože mi to prosím radíte, odúčtovat to v r.2012? dekuju moc za pomoc, A.nn.A.

• 18. 2. 2013 15:26

Denisa M. (neregistrovaný)

v tom období, které ještě máte otevřené, provedete de facto storno zápis - zaúčtujete dtto interní doklady tak, jak jste původně vytvořila, jen s mínusovým znaménkem. tzn., že pak byste měla mít doklady v původním stavu, bez jakékoliv KR. a s tou otevřenou pohledávkou pak můžete pracovat, jako byste teprve s účtováním KR začínala, jako by předchozí původní int.doklady, nebyly.. můžete mi vzorek salda poslat na mar.den@seznam.cz, mrknu, jestli mi to něco napoví. podívat se na to můžu ale až navečer... PS:je to doklad v CM?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).