Re: Dohoda o provedení práce
Držte se daných zákonů a nepleťte tazatele. Zřejmě vámi popisovaná osoba nesplnila nějakou podmínky, proto jí vyřadili z evidence - nenahlásila nejpozději v den nástupu přivýdělek, přivýdělek byl vyšší než 4 000,-Kč, nedostavila se na domluvenou schůzku......
Všichni se pleteme, ale vám se to stává dost často, že dáváte špatné odpovědi a tazatel na to může doplatit.
>>>>>Dobrý den,mohu pracovat na dohodu o provedení
>>>>>práce,pokud pobírám podporu z ůp?Děkuji Nováková
>>>>
>>>>No to bych řekla, že od roku 2012 nemůžete.
>>>ano můžete si vydělat do 4tis, po dobu výdělku vám
>>>bude pozastaveno vyplácení podpory, na konci měsíce
>>>budete dokldáat na UP otvrzení o výdělku - formulář
>>>dostanete na UP. Jestliže si vyděláte více, pak
>>>budete
>>>vyřazena z evidence
>>
>>Paní ivaiza se opět mýlí. Pravdu má pan(í) xxxx. Jen
>>doplním, že přivýdělek musíte na ÚP nahlásit
>>nejpozději
>>v den nástupu.
>
>Držte se daných zákonů a nepleťte tazatele. Zřejmě
>vámi popisovaná osoba nesplnila nějakou podmínky, proto
>jí vyřadili z evidence - nenahlásila nejpozději v den
>nástupu přivýdělek, přivýdělek byl vyšší než 4 000,-Kč,
>nedostavila se na domluvenou schůzku......
No když myslíte, asi vám to dělá dobře.
>Všichni se pleteme, ale vám se to stává dost často, že
>dáváte špatné odpovědi a tazatel na to může doplatit.
Já jenom doplním, že se jedná o částku do 4tis hrubého.. Z vlastní zkušenosti uvádím, a to mi bylo řečeno taky přímo pracovnicí na UP, že se přivýdělek "vyplatí" pouze, pokud máte podporu nižší než ty 4tis hrubého, které byste dostala z UP. Protože už to nefunguje jako v minulých letech - podpora z UP + přivýdělek, ale právě přivýdělkem si stopnete vyplácení podpory, každý měsíc budete chodit s papíry na UP, opravdu jenom více papírování, starostí a ve finále finančně nastejno.. Raději si to dvakrát propočítejte, i s náklady na vykonávání DPP, na mě se dívala paní na UP že jsem asi moc aktivní, nebo vlastně nechápala, proč to vůbec dělám..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.