Re: daňový bonus na dítě
Určitě ten nájem od kamarádky přiznat a tím pádem budete mít nárok na bonus na dítě (těch nejméně 48000 z nájmu musí být fyzicky obdrženo v roce 2012). Vše sepište tak, jako kdybyste to sepsali tenkrát a i doklad o obdržení peněz musí mít tehdejší datum. Jestli to sepíšete na celou sumu nebo jen na takovou, abyste třeba mírně přesáhla příjmu v roce 2012 celkem 48000 Kč, to je na Vás.
Jj jasně, ona svůj byt prodala dubnu, nový neměli zrekonstruovaný a u rodičů bylo tenkrát s miminkem dusno, tak jsem jí nabídla že můžou být u nás. Každého 1. v měsíci mi dala hotově 10 000kč, takže jde jen o to že to co jsem nepředpokládala že bych někde někdy uváděla se mi najednou hodí :-) legalizovat, takže to teď zpětně jen sepíšem.
Nemám problém uvést částku skutečnou, tedy příjem za pronájem ze SVJ 39 018kč a i těch 20 000 kč od kamarádky. Tak jako tak bude u mě daň nula, protože jakmile odečtu nezdanitelnou částku na sebe tak daň neplatím a bonus mi budou vracet.
:-) Koho by napadlo že se může i vyplatit příjmy přiznat :-)
ještě se zeptám těch 48 000kč při kterých si můžu uplatňovat daňový bonuse je před odečtením 30% výdajů nebo po odečetení? to by totiž vycházelo 39+20 = 59 000, ale z toho 30% paušál a vychází to na 41 700.
Nebo nemusím žádné výdaje uplatňovat?
Na potvrzení SVJ je ovšam napsáno, že je uplatnit můžu.
Takže stačí příjem ze SVJ 39 018kč + 20 000 od kamarádky.... a uplatnit můžu z obou pronájmů 30% a ke zdanění tedy 41 313kč, uplatním nezdanitelnou částku na sebe a daňový bonus na 1 dítě....
Výsledná daň nula a daňový bonus mi FÚ celý vrátí.
Je to tak?
>>>>>Takže stačí příjem ze SVJ 39 018kč + 20 000 od
>>>>>kamarádky.... a uplatnit můžu z obou pronájmů 30% a
>>>>>ke
>>>>>zdanění tedy 41 313kč, uplatním nezdanitelnou částku
>>>>>na
>>>>>sebe a daňový bonus na 1 dítě....
>>>>>Výsledná daň nula a daňový bonus mi FÚ celý vrátí.
>>>>>
>>>>>Je to tak?
>>>>To asi ne, paní Líba to přeci napsala, bez odečtení
>>>>výdajů, takže jen hrubý příjem.
>>>
>>>Lu, to jste zřejmě špatně pochopila. Aby dostala
>>>bonus, musí mít hrubý příjem nejméně 48000 Kč. Že si
>>>z
>>>něj
>>>odečte výdaje %, je věc jiná. Líbo, mám pravdu?
>>
>>No já za hrubý příjem chápu těch 59 018 (39 018+20
>>000).
>>Nebo je to částka 41 313 ? (Tedy 59 018 - 30%)... pak
>>bych potřebovala mít příjem od kamarádky vyšší než 20
>>000....
>
>Asi jsem to napsala nesrozumitelně. Hrubý příjem je
>těch 59 000, co dostanete, před veškerými dalšími
>úpravami. Není potřeba, aby to byl zisk 48000,-. U
>zaměstnance se také posuzuje hrubá mzda před odečtením ZP, SP a
>daní. Omlouvám se Lu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.