Vlákno názorů k dotazu OT: ISDS - poštovní datová zpráva od Vladimír 2 - Re: OT: ISDS - poštovní datová zpráva ***********************************************Nejsem na...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 2. 2013 14:44

Vladimír 2

Re: OT: ISDS - poštovní datová zpráva
    Nejsem na takové odborné výši jako vy ale v podstatě jsme na tom stejně.
    Poslal jsem přes EPO (bez ZAREP) daň. přiznání zaměstnancc, včetně
    naskenovaných příloh = a zaměstnanec odeslal na FÚ podepsané
    Porcrzení podání ..... Za dva dny zaměstnanci přišla výzva k poslání
    originálích tiskopisů POTVRZENÍ
    o zdanitelných príjmech ze závislé cinnosti a z funkcních požitku,
    sražených zálohách na dan a danovém ......
    Při dotazu na Gen. finan. ředitelství mě bylo sděleno, písemně !
    ==Dobrý den,
    originály dokladů vložených do podání EPO si místně příslušný správce daně může vyžádat. V tom případě je nutné tyto „doklady“ předložit na místně příslušném FÚ, resp. územním pracovišti v originále, bez ohledu na to, že došlo k odeslání kopií pomocí EPO, v daném podání.
    S pozdravem Radek Korčák
    Generální finanční ředitelství Technická podpora aplikací
    Daňového portálu www.daeelektronicky.cz
    E-mail: epodpora@fs.mfcr.cz

Nezbývalo nic jiného, než slušně oznámit, že v tomto případě je EPO
    na dvě věci: na hovno a na nic. To bylo ďyweňý. asi si budou muset zvykat, když už Topolánek nemůže Kalouskovi ukazovat že je "jednička"
    Hezký den

• 20. 2. 2013 15:27

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Vladimíre 2,

těším se na 1.1.2014, kdy bude povinnost elektronicky podávat množství dalších formulářů.

Možná nějaký z našich schopných představitelů uloží povinnost podávat elektronicky s tím, že se zároveň bude podávat v papírové podobě, ale jen dočasně. :-))

Jsem rád, že mohu ze svých daní platit tu hordu všehoschopných.

Hezký den!

• 20. 2. 2013 15:50

wolejoffka (neregistrovaný)

No ale původní dotaz směřoval k něčemu jinému - na PDZ/ISDS:
    "K čemu je tato služba (když ji nikdo nemá povolenou) dobrá"
    No k ničemu - ale to je jedna z mála věcí, které bych státu nevyčítal. V rámci ISDS dal subjektům MOŽNOST tuto službu používat, a subjekty se svobodně rozhodnou, zda ji používat chtějí, či ne. Zaplaťpánbůh, že to není povinnost.

• 20. 2. 2013 17:43

Vladimír 2

Původní dotaz bohužel směřoval ke stejnému principu,
    že MF vydává zbytečně peníze za něco co vydává za pokrok a ono (slušně řečeno) to je na nic a přitom z toho dělají světobornou věc.
    V mém popisovaném případě na to doplatí daňový subjekt (kdo jiný)
    že nejdříve pošle za pětku dopis s Potvrzení podání a potom za 27,-
    doporučeně originál doklady. Že znovu platí cestu a parkovné u pošty
    a ztrácí čas je těm bulíkům na MF bohatě u rusutura. Hlavně že oni dřeli jako koně aby vyplodili takovéto zhovadilost která jer kničemui.

• 20. 2. 2013 17:53

Vladimír 2

Pokud mě nevěříte, zkuste přes EPO poslat DP k siln. dani
    s tím že se jedná o elektromobil. Dejte vědět co uvedete
    ve sloupci 16 = kod vozidla. Ti chytrolíni z MF radí:
    ==od zdaňovacího období 2011 se kód druhu vozidla „7“ nepoužívá (platný pro přiznání do r. 2010 včetně).
    Viz. POKYNY k vyplnění přiznání k dani silniční za zdaňovací období (kalendářní rok) 2012:
    http://cds.mfcr.cz/sys/cds/scripts/tiskopisy/tiskopisy-pdf2013/5408_19.pdf
    (strana 2, část: 16 Kód druhu vozidla)
    a také:
    ==schránka epodpora@fs.mfcr.cz slouží výhradně k řešení technických dotazů z oblasti aplikace EPO.
    Vzhledem k určení ePodpory není možné obracet se na technickou podporu s metodickými a legislativními dotazy, s žádostí o informace z daňového řízení, apod.
    V těchto případech doporučujeme kontaktovat daňové poradce nebo příslušný Finanční úřad.
    S pozdravem Michal Kraps
    Generální finanční ředitelství Technická podpora aplikací
    Daňového portálu www.daneelektronicky.cz
    Co vy na to?

• 20. 2. 2013 23:51

P.C. (neregistrovaný)

Nejspíš jde o vozidlo osobní - kód 1
    A ve sloupci 25 se uvede osvobození dle §3

Co je na tom nejasného?

• 21. 2. 2013 7:19

Vladimír 2

Ten kod jste uvedla v EPO nebo jenom na papíře?
    Já jsem jej (1) uvedl na "papírovém" DP a volala správcová daně
    jaký TO má obsah, že bez toho jí to nejde zadat..
    Tím, žeto v deklaraci EPO je (kod 7) a v Pokynech k vyplnění !papíru" je uvedeno že se kod 7 již dva roky nepoužívá - tím jste se zřejmě nezabývala že? Vše je jasné jenom to nefunguje.
    Hezký den

• 21. 2. 2013 9:47

Přijde mi to jako přiměřený trest za zapojení se do Eko-trendu :o)

Nicméně k původní diskusi - i když se jedná o poměrně subjektivní záležitost, a nikoli o exaktní problém: stát (a jestli to správně chápu, tak MV, a ne MF) dal (potažmo prodal; za poplatek nabídl) k dispozici jednu část systému ISDS i ke komerčnímu využití soukromé sféře. Že my to nevyužíváme (mě stačí pdfko z mailu), je věc druhá. ISDS jako takové mi vyhovují; koresponduji čile z kancelářské židle a nemusím pobíhat po poštách. Nicméně záměrně nehodnotím přiměřenost nákladů na tento projekt - už z principu si samozřejmě nedokážu představit, že by to nešlo udělat asi tak 5x levněji.

• 21. 2. 2013 10:51

Ondřej Drbal (neregistrovaný)

Ano, já samozřejmě chápu, že v tomto případě jde tak trochu o vůli lidí, kteří to nechtějí používat. Já jen, že jsem si říkal, že např. insolvenčnímu správci pošlu důkazní materiály do DS za 11 Kč, ale on neměl povolené příjem zpráv. Tudíž jsem stejně musel na poštu... Prostě mi přijde, že v tomhle státě má spousta věcí pěknou myšlenku, ale proveení úplně na h... Jako třeba IZIP nebo skarta (i když u skarty si myslím, že není špatné jenom provedení ale i myšlenka). A pak si myslím, že pěknou myšlenku má i EU, ale provedení to samý :-(

• 21. 2. 2013 11:02

V zásadě souhlas, s malou výjimkou: " jde tak trochu o vůli lidí"
    Ne "tak trochu".
    Úplně, zcela a beze zbytku jde o rozhodnutí jednotlivých subjektů - zaplať pánbůh, že jim do toho stát nekecá. I když v zemi, kde "nejpravicovější" strana hodlá direktivně určovat cenovou politiku v pohostinství, mě to spíše příjemně překvapuje. A že z této strany počet přicházejících příjemných překvapení se jinak limitně blíží nule.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).