Re: DPPO
Danielo děkuji Vám za Vaší pomoc. Jen bych se Vás rád zeptal k bodu b) v zákoně se u ročního úhrnu čistého obratu píše toto:
ročním úhrnem čistého obratu se pro účely tohoto zákona rozumí výše výnosů snížená o prodejní slevy a dělená počtem započatých měsíců, po které trvalo účetní období, a vynásobená dvanácti
- z toho chápu, že bych dosažený obrat měl vydělit počtem započatých měsíců, po které trvalo účetní období, v našem případě od 08-12 tj. 5 měsíců a vynásobit 12. Chápu tedy špatně větu ze zákona?
Re: DPPO
Větu ze zákona chápete dobře :-), ale nejsem si jistá, že je ta věta i tak aplikována ze strany FÚ do tab. K. ř.1.
Odpovídala jsem vám na základě svého poznatku z praxe: V r. 2009 jsem to byla na FÚ u jedné naší dceřinky vzniklé v průběhu roku opravovat, protože to tam bylo ze strany FÚ dle správkyně naprogramované na Výnosy z VZZ celkem. Ale třeba už to změnili? Nevím. I když u likvidované dceřinky v r. 2011 jsem to také uváděla v DPPO za období, ne vypočítané na měsíce a ze strany FÚ nebyl problém.
Takže chcete-li mít jistotu, nejlépe se zeptat na FÚ vašeho správce daně nebo uveďte dle zákona a vyčkejte, jestli se vám z FÚ následně ozvou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.