Re: Reklamační lhůta
ano děkuji, já vím, že musí být vyřízená do 30ti dnů, ale mě hlavně zajímá, zda do těch 30dnů musí prodávající informovat zákazníka, že je reklamace vyřízena, nebo zda jsem povinna já se na to přijít do prodejny zeptat, nejpozději 30tý den, zda už je reklamace vyřízena. Ptám se z důvodu odstoupení od smlouvy pro nedodržení reklamační lhůty. Prodejce nás informoval 15.1.2013, že je reklamace ze dne 2.12.2012 vyřízena. Mě zajímá, zda jsem já byla povinna se tam dostavit nejpozději 2.1.2013, abych měla nárok na odstoupení od smlouvy, když mě prodávající do té doby sám nekontaktoval. Děkuji
Re: Reklamační lhůta
Děkuji, taky si myslím, že mne musí informovat do 30ti dnů on- je to tak napsané i v občanském zákoníku. V mezičase jsem už telef. kontaktovala vedoucího prodejny a ten najednou souhlasí s odstoupením od smlouvy. Věc je vyřízená, děkuji. Na ČOI mají bohužel taky 2 názory... Ale znám prodejnu, která dostala pokutu od ČOI za to, že neinformovala ve lhůtě. Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.