Re: Jak zaúčtovat-ztráta docházkových ka
A jak jim mohl být vydán např. Zápočtový list, když neměli se zaměstnavatelem vše vypořádané? Ze mzdy jim to také nejde strhnout? Já vím, že na to musí být vzájemná dohoda o srážkách, mám to na mysli tak, že výplatu na výplatní pásce celou a při výplatě jim to ponížit o neodevzdanou kartu a a dát si to jako příjem do pokladny. Nebo poslední možnost, zaúčtovat do nákladů 501 (karta) nebo 518 (zhotovení karet) a napsat si k tomu, např. že šlo o karty staré a již opotřebované (únava materiálu), aby se to obhájilo daňově. Jinak ztráta je škoda a ta je daňově uznatelná jen do výše náhrad. Hezký den.
Re: Jak zaúčtovat-ztráta docházkových ka
Bohužel nesedíme pohromadě v kanceláři poblíž provozu, je to velká nevýhoda ve srovnání s minulým zaměstnáním, např. kolegyně mzdovka dělá mzdy na RD a ke mě se dostávají někdy důležité informace se značným zpožděním, jako v tomto případě. Právě proto, že jim mí kolegové nepřikládají význam :-) Děkuji za radu, vyrobím si protokol, že karty byly opotřebované. Moc Vám děkuji za radu, hezký den. Markéta
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.