Re: Zálohová faktura do třetí země
Děkuji!
Od 1.1.2013 musí však všichni uplatnit DPH - vystavit daňový doklad a odvést DPH - už z přijatých záloh. Dříve plátci, kteří nevedli podvojné účetnictví, mohli přiznat DPH až ke dni uskutečnění zdanitelného plnění, což jsem činil i já, tj. s dodávkou zboží jsem posílal i fakturu - daňový doklad a přiznával DPH. Z výše uvedeného mi tedy vyplývá, že ke dni přijetí platby vystavím fakturu - daňový doklad a odvedu DPH, resp. dám do přiznání DPH.
Děkuji!
Děkuji!
Vím, že DPH neodvádím, ale do přiznání DPH vývoz uvádím a jde mi o to, kdy tedy do přiznání zahrnout a kdy vystavit DD, když změna ve vystavování zálohových faktur a vystavování DD od 1.1.2013 se týká asi i všech zálohových faktur, tj. tuzemských i vystavených do zahraničí nebo se pletu?
Děkuji!
už jsem napsala, že daňovým dokladem u vývozu není faktura ale vývozní JSD, doporučuji pozorně přečíst §66 pro vývoz, pro služby mimo tuzemsko §24a, dodání zboží do EU §22 odst. 3
tam najdete, kdy vzniká povinnost uvést plnění do přiznání
§21 odst. 1 od 1.1.2013 (o kterém píšete) definuje období, kdy se přizná DPH na výstupu, u vývozu zboží, dodání zboží do EU a služeb mimo tuzemsko žádnou DPH na výstupu neodvádíte
Asi pletu více věcí dohromady, abych pravdu řekl už z toho mám guláš.
K zálohové faktuře jsem vždy vystavoval daňový doklad (ať se jednalo o vývoz do třetí země nebo do EU) - vždy jsem vystavil zálohovou fakturu, přišla platba, odeslal jsem zboží spolu s daňovým dokladem a JSD (u třetích zemí) potom přiložil do DE k faktuře. Od 1.1.2013 musí všichni (ti co vedou účetnictví i DE) uplatnit DPH, tj. vystavit daňový doklad a odvést DPH - už z přijatých záloh, já si dříve vybral variantu k DUZP, nikoliv ke dni přijetí úplaty.
DPH na výstupu neodvádím, ale do přiznání DPH přece uvádím - ř. 22 pro vývoz zboží dle § 66 (třetí země) a ř. 20 § 64 (EU).
Děkuji!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.