Re: paušální výdaje
Vladimír 2 rád takto zlobí a tím se zřejmě snaží donutit nás studovat a přemýšlet, protože pak se často nemusíme ptát. Myslel tím patrně, že už z pdstaty věci příjem=zaplacený, ledaže jde o příjem nepeněžní, anebo dosažený směnou, anebo pokud při stanovení základu daně vycházíte z účetnictví a tam se jako příjem bere výnos. Ale i při paušálních výdajích můžete danit příjmy nezaplacené - pokud hodláte v další roce uplatňovat výdaje skutečné.
>>>>>>>>>Dobrý den
>>>>>>>>>Prosím o radu, nějak jsem se do toho zamotala.
>>>>>>>>>Když u FO chci uplatnit paušální výdaje ve výši 60 %,
>>>>>>>>>tak příjmy za rok 2012 beru všechny - zaplacené i
>>>>>>>>>nezaplacené?
>>>>>>>>>Děkuji za odpověď K.
>>>>>>>>
>>>>>>>>Zaplacené
>>>>>>>
>>>>>>>A prosím můžete mě napsat dle jakého § ?
>>>>>>>Děkuji moooooooc.
>>>>>>>K.
>>>>>>**********************************
>>>>>>§ 1/a z. 586/1992 Sb.
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
>>>>>Bohužel tam jsem nic nenašla.
>>>>>Děkuji K.
>>>>******************************************
>>>>Požádejte někoho ať vám to přečte
>>>==================================
>>>Děkuji, ale číst umím!!!
>>**********************************************
>>Tak teď by měla nastoupit druhá fáze - pochopit co
>>tam
>>je psáno
>Vladimír 2 rád takto zlobí a tím se zřejmě snaží
>donutit nás studovat a přemýšlet, protože pak se často
>nemusíme ptát. Myslel tím patrně, že už z pdstaty věci
>příjem=zaplacený, ledaže jde o příjem nepeněžní, anebo
>dosažený směnou, anebo pokud při stanovení základu daně
>vycházíte z účetnictví a tam se jako příjem bere
>výnos. Ale i při paušálních výdajích můžete danit příjmy
>nezaplacené - pokud hodláte v další roce uplatňovat
>výdaje skutečné.
Tak pozlobím:
==Vladimír 2 rád takto zlobí ==
==Ale i při paušálních výdajích můžete danit příjmy
>nezaplacené - pokud hodláte v další roce uplatňovat
>výdaje skutečné.== Zkuste upřesnit ať nemusím přemýšlet a studovat jak a ky danit vámi uváděné nezaplacené příjmy. Díky.
No když uplatňujete výdaje paušálem a hodláte v další roce uplatňovat skutečné, musíte ke konci roku přidanit i neuhrazené pohledávky a uplatníte z nich paušál. Jak jinak vyložit § 23 odst. 8 "stejným způsobem dále postupují poplatníci ...... anebo při zahájení účtování, nebo při zahájení vedení daňové evidence" Vyčistit stůl, vše zdanit doposud používaným způsobem a jede se načisto.
Já Vám rozumím, ale bylo by spravedlivé danit něco, co jsem nedostal, méně výhodně, než co jsem dostal? Když to není v zákoně, musí se použít logika. Ale uznávám, prakticky jsem to neřešil, až na to dojde, prostuduju judikáty a zvážím, jestli tento postup dokážu obhájit.
Ještě poznámku k tomu "daňovému poradci". Já jsem to napsal ke jménu, aby bylo jasné kdo jsem, nikdy nepoužívám nicky. Nikdy jsem z toho nedělal žádnou modlu, nikdo neví všechno, ani já. Vstoupil jsem na tento web s neodborným dotazem (=zda někdo ví, jakou formou přesně bude GFŘ zveřejňovat účty plátců DPH), to jsem se nedozvěděl. Dozvěděl jsem se jen to, že ostatním je jedno, jestli budou čísla něčích bankovních účtů vystaveny na webu celému světu. Na oplátku jsem chtěl odpovědět na pár dotazů, jak bych při řešení daného problému postupoval já. Osobně jsem zvyklý si spíš poradit sám a co si sám pos..ru, to si sám zodpovím. Pokud mi mají být odplatou pohrdlivé posměšky ze strany domnělých vševědů, pak jsem to udělal naposledy.
== nikdo neví všechno, ani já.== to my taky ne proto nejsme
domělými vševědy, ale přesto víme i to, kam vás poslat.
S dotazem ==Vstoupil jsem na tento web s>neodborným dotazem (=zda někdo ví, jakou formou přesně>bude GFŘ zveřejňovat účty plátců DPH), to jsem se>nedozvěděl. ==
vás můžeme poslat buď.na MF nebo do legislativní rady vlády k Pík.
== pak jsem to udělal naposledy.== budeme buď plakat nebo jásat
někteří se budou modlit aby si s vašimi radami nenabili ústa neboli hubu
a hlavně jim nebyly vyluxovány peněženky.To víte když Kalou drbe důchodce tak shání každý pětník. Hezký den
Ne, jsem to pořád já. Znemožnit - vědět v naší legislativní džungli je hodně relativní pojem a mně nijak nedeptá, pokud něco "nevím", pokud "vím" 9999 jiných věcí. Pokud Vy opravdu VÍTE, tak mi ten "rozum" vysvětlete. Jinak jsou to plané řeči.
To se nestane, já jsem sem dosud chodil nepravidelně tak 1xročně a ctil jsem reciprocitu-1xse zeptám a aspoň 10xzkusím odpovědět. Ale tedy nebudu dělat ani jedno, není fér dyndat informace, když nedokážu nabídkout očekávánou protihodnotu (=100% pravdu).
Vidím že jsem tady propásl velikou legraci. Zaujal mě termín (jak už vedle píše V2) "nezaplacený příjem". Také bych se rád zkušenějších zeptal, co to jako je, na ekonomce mě to taky neučili ... ovšem bojím se, že jste nebyli k FBDP dostatečně uctiví, a tak už se to nedozvíme ...
Myslel jsem tím, že něco není zaplaceno, ale hledí se na to, jako by bylo - z toho jsem dovodil, že je to třeba i stejně zdanit, pokud zákon výslovně neříká něco jiného.
Dlabu na uctivost, ale vzájemným popichováním se opravdu nehodlám zdržovat od života, to si nechám na penzi do domova seniorů, pokud se jí dožiju. V opačném případě určitě nebudu litovat, že jsem si popichování více neužil.
Jen doufám, že jsem si tu celou dobu nepovídal jen s jedním člověkem, který pod různými nicky dává dotazy, sám na ně odpovídá, sám se napadá, sám se sebou se hádá a pak jde sám se sebou spokojeně spát, jak to sám sobě pěkně nandal. Různé IP adresy nejsou důkaz opaku.
==Myslel jsem tím,== vypadá to že určitě vlastní hlavou
a zákony přitom přišly zkrátka, Ale nezoufejte, i když poradíte vaším stylem, nic světoborného se nestane viz kontroly FÚ:
http://www.terrinvest.cz/wp-content/uploads/2012/01/Analyza-cinnosti-financnich-uradu-2012.pdf
Ale Bože, nebuďte tak podrážděný, vždyť jsem za toho poradce přidala smajlíka. Jestli můj příspěvek považujete posměšný nebo pohrdlivý, tak se Vám omlouvám, neuvědomila jsem si, že by se Vás mohl dotknout. V žádném případě jsem Vás nechtěla odradit od odpovídání na dotazy na tomto fóru, každá dobře míněná rada je podle mého názoru přínosná.
Také si myslím, že je to nespravedlivé, ale není příjem, není výdaj. Pokud uvedete do tabulky E jako položku zvyšující základ daně, tak budete v § 23 těžko hledat ustanovení, podle kterého byste mohl v téže tabulce základ daně i snížit.
Jediné, co mě v této souvislosti napadá, je nevyplňovat tabulku E a přičíst pohledávky k příjmům. Vím, že to není správné, ale už jste někdy zažil kontrolu u paušalisty? Já jednou, bylo to v pondělí v minulém tisíciletí. A jediné, co je zajímalo, byly úhrady pojistného na ZP a SP.
Tak to bylo podruhé paní Zdeno R.. Mě táta říkal uč se vole budeš pánem budeš jezdit tatraplánem. Vidíte,kdybych uměl využít §23/8 na dodanění pohledávek a uplatnit z nich í paušál tak bych nejezdil trabantem a byl bych daňovým poradcem. Budu muset zaskočit na ekomonku aby mě vysvětlili pojem příjem neboť nezaplacený příjem nás tam neučili.Pozn. VŠE jsem nestudoval
>>>>>>>>>>>Dobrý den
>>>>>>>>>>>Prosím o radu, nějak jsem se do toho zamotala.
>>>>>>>>>>>Když u FO chci uplatnit paušální výdaje ve výši 60 %,
>>>>>>>>>>>tak příjmy za rok 2012 beru všechny - zaplacené i
>>>>>>>>>>>nezaplacené?
>>>>>>>>>>>Děkuji za odpověď K.
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>Zaplacené
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>A prosím můžete mě napsat dle jakého § ?
>>>>>>>>>Děkuji moooooooc.
>>>>>>>>>K.
>>>>>>>>**********************************
>>>>>>>>§ 1/a z. 586/1992 Sb.
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
>>>>>>>Bohužel tam jsem nic nenašla.
>>>>>>>Děkuji K.
>>>>>>******************************************
>>>>>>Požádejte někoho ať vám to přečte
>>>>>==================================
>>>>>Děkuji, ale číst umím!!!
>>>>**********************************************
>>>>Tak teď by měla nastoupit druhá fáze - pochopit co
>>>>tam
>>>>je psáno
>>>======================================
>>>Tak jestli to chápete Vy, tak nám to prosím napište
>>>srozumitelněji, od toho tady ta diskuze je.
>>>Děkuji K.
>>**********************************************
>>S účetnictvím zřejmě moc zkušeností nemáte a tak
>>polopatisticky:
>>Z §1/a vyplývá, že vždy je lepší vrabec v hrsti než
>>holub na střeše.
>=======================================
>A VY asi máte zkušenost s účetnictvím!!!!!
>Asi toho na práci moc nemáte, když můžete na každý
>druhý dotaz odpovídat a ještě touto formou. I tak se
>mějte hezky a hlavně>pevné zdraví. K
==>Asi toho na práci moc nemáte, když můžete na každý
>d r u h ý dotaz odpovídat == Slabá na čtení, slabá na chápání a ještě slabší na počty - to je velmi dobrá kvalifikace na tazatele na BC.
Dobrý den. Prosím o radu, nějak jsem se do toho zamotala.
Když u FO chci uplatnit paušální výdaje ve výši 60 %,
tak příjmy za rok 2012 beru všechny - zaplacené i nezaplacené?
Děkuji za odpověď K.
Zaplacené
A prosím můžete mě napsat dle jakého § ?Děkuji moooooooc.
K.
§ 1/a z. 586/1992 Sb.
a tak se tazatel vlastně nedozvěděl nic...samé dohady, popichování a skutek utek....
Já myslím, že se dověděl/a/ už v první odpovědi. Berou se jenom uhrazené částky. Co nebylo v roce 2012 zaplaceno, to nepřijala, neměla tedy PŘÍJEM.
Paušál 60% jen k příjmům. K pohledávkám neuplatníte, bohužel, nic - nemáte příjem, pouze upravujete základ daně. Zákon říká, že poplatník může uplatnit výdaje procentem z příjmů. Nikoliv procentem z příjmů a pohledávek, nebo procentem z příjmů a úprav základu daně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.