Re: OT: Informace GFŘ ke zveřejnění účtů
tí pořád že pokud jsme neměnili účet a na fú
>>>>>mají
>>>>>jen ten náš správný, že ho prostě zvěřejní a
>>>>>přihlašovat ho nemusím? Bylo nám to řečeno v lednu na
>>>>>školení
>>>>
>>>>ano
>>>Nemusíte ho oznámit v termínu do 28.2.,ale
>>>příležitostně do konce března by prý měly být
>>>potvrzeny i
>>>stávající účty,které má FU k dispozici od každého z
>>>nás.....a
>>>tím dáte souhlas k zveřejnění...
>>
>>nyní jsme valali na FÚ a stačilo telefonicky potvrdit
>>stávající účet a souhlasit se zveřejněním
>Tak nevím, jestli není zbytečné sem dávat odkazy, když
>je nikdo nečte. Stačí přece zavolat na podatelnu FU,
>tam přece mají vždycky pravdu a jsou aktuálně
>informování.
Cítím z toho ironii...je to tak?
Odpověď máte na stránkách GFŘ ,ale komu neni rady..
třeba Vám k rozhodování pomůže toto
"Pokud však stěžovatel určitým způsobem postupoval na radu pracovníka správce daně, o které měl z dobrých důvodů za to, že se jí má řídit, a v důsledku řízení se touto radou mu vznikla škoda, nic mu nebrání, aby se náhrady této škody domáhal na povinném subjektu zákonem předepsaným způsobem."
http://www.nssoud.cz/files/SOUDNI_VYKON/2005/0193_2Afs_0500066A_prevedeno.pdf
Prosím vás, takže když firma má 2 účty a oba používá při fakturaci, tak pak by měla oba účty nechat zvěřejnit? Nebo stačí jen jeden, hlavní účet a u toho druhého přidat do faktur pak ten první pro ověření?? Jednatel moc nechce zvěřejnovat oba účty:( Jak to tedy řešit?
Já tady také nehodlám rozdávat radost a smích, ale informace. Již několikrát jsem zde (a bylo nás více) dával link na oznámení GFŘ - jaká je zákonná povinnost a jak jí dostát. Věčně sem někdo píše, že tety z podatelny říkaly, že ...
Mě je jedno, jestli se budete řídit oficiálním stanoviskem, nebo tetou. Jen se snažím upozornit na možné důsledky, když dáte na tetu. V zájmu tazatelů - ne ve svém. Já v tom mám jasno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.