Re: Vyúčtování daně z příjmů - sl. 11
1.Daň zálohová je splatná do 20-tého následujícího měsíce, takže i platby do tohoto data by měly být uvedeny v řádku daného měsíce a po tomto datu v dalším řádku, ale klidně to napište do daného měsíce-stejně běží penále, tak si myslím, že je fuk, jestli do řádku daného měsíce uvedete i platby po splatnosti.
2. Dvě platby v jednom měsíci - posíláte-li elektronicky, musíte sečíst. Ručně - sečíst nebo já dělala tak, že jsem trapně namačkala do jednoho okýnka třeba tři platby pod sebou, ale správně by mělo být sečteno. Já je mám vycepovaný, jak vyplatí DPP, tak okamžitě odvádějí i daň, tak mám v měsíci třeba tři odvody na FÚ.
Nikdo jiný se k odpovědi nemá, tak snad je tato odpověď dostačující
Re: Vyúčtování daně z příjmů - sl. 11
Zkuste si přečíst pokyny. Do sl. 11 dáváte úhrn plateb, které byly odvedeny ZA daný měsíc. Tzn. pokud máte za leden odvést 300 a odvedete v únoru, březnu a dubnu každý měsíc po stovce, pak do ledna napíšete 300. A dáváte částky odvedené do podání vyúčtování.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.