Re: II. důchodový pilíř-rozhodnutí o reg
Je to tak, tu registraci by Vám ani nemusel předávat. Rozhodující je datum nabytí právní moci a od následujícího měsíce pak začnete srážet místo 6,5% 3,5% + 5%, odesílat na FÚ a elektronicky podávat hlášení.
Mě by zase zajímalo toto: mám zaměstnance, které se do II. pilíře upsal. Teď mi řekl, že požádal o zrušení. Lze do určité doby odstoupit od svého podpisu nebo jak jednou podepíše, má smůlu?
Je to fakt někdy těžké ... Přidám perličku-na semináři doporučili např. do dotazníku dodat - jsem -nejsem účastníkem II.důchodového pilíře, zkusila jsem se nového nástupu přímo zeptat, zda je účastníkem .., on na mě vykulil oči a zeptal se asi 2x znovu a čeho že jsem účastníkem ?? říkám - já se ptám, netvrdím, že jste účastníkem ... tak jste nebo nejste a on na to já nevim a téměř logicky si to odůvodnil - tak když nevim co to je, tak asi účastníkem nebudu, né ?? zakončil otázkou a podíval se na mě, co já na to :) je to těžké se někdy domluvit, ale říkám si - já třeba nerozumím něčemu čemu zase rozumí on a tak si tu tak žijeme :-)
Mně to všechno připadá (nejen tento II. pilíř), že je vše děláno tak složitě, aby se v tom skoro nikdo nevyznal. Opravdu lituji lidi, kteří se v tom nevyznají, jak mají rozlišit, co je i. pilíř, II. pilíř, III. pilíř (ano, dá se vše sehnat na netu, ale musíme si uvědomit, že ne jenom studováním II. pilíře je člověk živ), když z logiky má pilíř být pevný a vše držet a tady to spíš vypadá, že se budují jen samé tunely. Nevím, jak bych se já zachovala, kdyby někdo se mnou rozebíral, jestli chci např. zapojit nějaký I., II. nebo III. okruh elektriky v baráku.
OT:II. důchodový pilíř-rozhodnutí o reg
také mi to přijde jako záměr a to i - krom jiného a důležitějšího - pro to, aby měli práci advokáti, právníci (pardon pájo :-) protože normální člověk se v zákonech nemůže vyznat, a proto ty novely novel, různé výklady a hned je koho zaměstnat :-) - to byla spíše taková nemístná úvaha ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.