Re: Pohoda-rozvahaXkniha závazků
kniha závazků k 30.9. mi sedí na rozvahu k 30.9., to samé k 31.10.a 30.11., nesedí mi to až k 31.12.2012, ale když se kouknu v rozvaze na MD a D a v knize závazků na počet závazků a na proplacené, tak tam už je rozdíl- má souhlasit i tohle????? když konečný stav rozvahy sedí?????
KONTROLA KURZOVÉ ROZDÍLY
Účetnictví
Banka
řádek s platbou zahraniční faktury
lištička zaúčtování - tam zkontrolovat, zda je v řádku kurzový rozdíl zaúčtován na správné účty
Stává se mi, že když např. platím zálohu na zahr.fakturu, tak se mi zaúčtuje v bance úhrada správně 314/221, ale kurzový rozdíl se zaúčtuje 563/321 namísto 563/314
KONTROLA SALDO
Účetnictví
Saldo
- zadat sestavit k datu 31.12.2012 + zatrhnout sestavit kumulovaně po dokladech + zatrhnout odstranit záznamy vyrovaného salda + párovat dle párovacího symbolu a IČ
Účetnictví
Účtová osnova
máte u používaných rozvahových účtů ve sloupci "Saldo" křížky?
u jednotlivých účtů by mělo být zatrhnuto Sledovat saldo
Ještě kontroluji tak, že rozdílnou částku hledám v účetním deníku
částku + -
částku vydělím 2 a tu + - hledám
částku znásobím 2 a tu + - hledám
HURÁÁÁÁÁ takže to bylo ono, našla jsem to v tom účetním deníku, jak jste radil(a) a v podstatě hned!
Akorát mě trošku zaráží-nerozumím tomu, že nevychází ty součty MD a D viz. výše....ale to je jedno, hlavně, že mi vyšlo k dokladové inventuře tohle. MOC DÍKY!!!!!!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.