Re: Ošetřovné-kdo ručí za vyplnění
Žádost o ošetřovné je vlastně poukaz na státní peníze. Všechny kolonky tam mají nějaký účel, kopírují podmínky uvedené v zákoně o nem.poj., podle kterých je nebo není nárok na dávku. Je to stejné jako šek do banky - kdo byl někdy v bance pro hotovost na šek, ví, co je to za cirkus, a to jde o vaše peníze, ne o státní.
ano, ale máme zaměstnnace po celé republice, takže se nám je nechcevracet, ale báby si dosicálka s nimi dojednala sama. Zajímalo by mě jak je to v zákoně , kdo m)si za to ručí. Mě přece nezajímá co zaměstnnadectam vyplní, já ani nevím zda jeto pravda
Zákon č.187/2006 o nem.poj.
§ 97
(1) Zaměstnavatel je povinen přijímat žádosti svých zaměstnaných osob o dávky a další podklady potřebné pro stanovení nároku na dávky a jejich výplatu a neprodleně je spolu s údaji potřebnými pro výpočet dávek předávat okresní správě sociálního zabezpečení; okresní správě sociálního zabezpečení je povinen neprodleně oznamovat též všechny skutečnosti, které mohou mít vliv na výplatu těchto dávek.
Takže z tohoto lze myslím odvodit, že je to povinnost zaměstnavatele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.