Re: zdravotní poj.
Pokud nebyla hrubá mzda za část měsíce alespoň ve výši minimální mzdy, musíte pojistné dopočítat do MVZ - ledaže by zaměstnanec byl v kategorii osob, za které je plátcem pojistného stát, případně měl další zaměstnání, ze kterého by bylo odváděno ZP.
Informace o čisté mzdě není relevantní, neboť neuvádíte podmínky k výpočtu čisté mzdy (požívatel důchodu, podepsané/nepodepsané Prohlášení atd.). Čistá mzda je osobní věcí každého člověka a budete-li mít např. 5 zaměstnanců s hrubou mzdou 11.000 Kč, může mít každý z nich jinou čistou mzdu (díky slevám, DZV atd.).
Re: zdravotní poj.
Dobry den,
obracim se na vas s podobným problémem. Jsem na ÚP, ale ted jsem si senala brigádu od dubna, kde bych měla pracovat tři týdny v dubnu a hrubou mzdu asi 7000 kč. Dohoda o pracovní činnosti. DPP mi nechtěji udělat, počítáme na delší spolupráci a nevyšlo by mi za chvíli těch 300 h. Z ÚP jsem se ted musela odhlásit. Mzda za duben bude těch 7000 kč, od 1.4 do 20.4.. Mám dotaz, budou mi muset z výplaty strhnout do minima ZP do 1080 ? Ještě pečuji o dítě 5 let....., nevím jestli to k něčemu je...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.