Re: Nesedí mi KS účtu 321 - jak najít ch
A ostatní rozvahové účty 0,1,2,3,4 vám souhlasí? Nejlépe je "projet" účet 321 po položkách od data, kdy vám přestal účet 321 souhlasit na saldokonto a hledat tam doklad, který tam nepatří - není z modulu přijatých faktur a k tomu úhrady z banky nebo pokladny, ale třeba z modulu ID nebo i jiného. Pak se také podívat u úhrad, jestli tam nemohlo dojít např. k záměně a místo úhrady FV na D311, je zaúčtováno na D321. Také si zkontrolujte účtování záloh, zda je v pořádku. Ještě mě napadají zápočty zda byly všechny zaúčtované, protože nezaúčtováním zápočtu, by vám také vycházel vyšší stav na D321, než má být dle neuhrazených faktur. U zahraničních faktur by přicházely do úvahu kurzové rozdíly,... možností, kde se stala chyba je hodně a nejhůře se dohledává, když se chyba skládá z více částek.
Před několika dny jsem také hledala....sice jen 0,24 Kč, ale našla.....prošla jsem kde co a pořád nic, nakonec jsem dle rad tady na diskusi šla přes účetní deník a chyba byla na světě.....- FP na částku 15.975,76, ale zaplaceno 15.976,- takže se těch 0,24 haléřů místo na 548 dalo na 321......
To se občas stane, že nesedí 321, já to řeším tak, že nechám 321 stranou, protože má obvykle hodně zápisů a není vždy jednoduché v ní hned odhalit chybu, a dělám inventuru ostatních účtů a ono se to pak ukáže, že jsem někde něco zaúčtovala nesprávně. Tedy ale pokud máte rovnováhu mezi aktivy a pasivy...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.