Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Sklady v Pohodě od Lenice2310 - Re: Sklady v Pohodě 1. vytvoříte příjemku2. otevřete fakturu...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 3. 2013 14:58

    Lenice2310 (neregistrovaný)

    Re: Sklady v Pohodě
    1. vytvoříte příjemku
    2. otevřete fakturu a přes záznam/přenos/příjemky převedete potřebnou příjemku přímo do faktury
    3. otevřete výdejku či fakturu vydanou a přes záznam/přenos/příjemky vyskladníte na výdejku či přímo na fakturu
    (výdejku lze přes záznam/přenos/výdejky přímo ve faktuře vydané také na fakturu vydanou přenést)

  • 8. 3. 2013 8:54

    M.S. (neregistrovaný)

    Re: Sklady v Pohodě
    já si četla v příručce, že pokud dojde faktura a materiál ve stejném dni, po potvrzení faktury se zásoba přijme na sklad a myslela jsem, že se to provede nějak automaticky. Takže jsem to asi pochopila špatně že :) a zaúčtuje se to nějak samo? já v té přijemce zadala účet 112, ale když se podívám do zaúčtování, tak tam žádné není a napíše mi to, že přímý zápis do deníku není možný...takže když mi přijde faktura, měla bych vytvořit příjemku, ale nevím jak správně abych tam měla i zaúčtování

  • 8. 3. 2013 9:30

    DKr (neregistrovaný)

    Re: Sklady v Pohodě
    Tak za 1) musíte si nastavit vše o skladech v Globálním nastavení (zaškrtnout sklady A apod...), pak se vám již vše bude zaúčtovávat automaticky.
    2) Fap nebo příjemka se dá přenést, tudíž 1 člověk má ušetřenou práci. Je jedno co vytvoříte první, pokud víte, že zboží došlo v pořádku a souhlasí s údaji na faktuře.
    3) Každé zboží musíte mít přijaté na KARTĚ , nemůžete přeci jen tak něco psát do textových položek. Takže pro každé zboží si založíte kartu, např. Cihla1, cihla 2...jestli berete zboží od různých dodavatelů můžete dávat zboží pod 1 kod např. cihla 1 nebo rozdělit dle dodavatelů Cihla 1-Novák, Cihla 1- Dvořák. V monentě kdy přijde kontrola musíte být schopná dokázat, že to co máte v PC máte ve skladu.
    4) Pokud se zboží či materiál průběžně vydává, děláte bud jednotlivé výdejky, které pak sehrajete do faktury nebo rovnou fakturu (výdejka se dělá automaticky). Zboží či materiál můžete dávat na rezervační sklady dle zakázek apod...

    Zkuste se s Pohodou domluvit na nějakém školení, pokud ty sklady budete používat mohla byste si přivodit nemalé problémy. Ty sklady vám na koci roku musí sedět s fakturami na desetihaléře jinak se vám nepřeklopí rok ! Zkuste volat i na linku Pohody, od toho máte zakoupenou licenci. Hodně zdaru.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).