Re: roční zúčtování - oprava
Mně bylo řečeno, ře roční zúčtování má být posláno nejpozději 31.3., a poslední, které FU obdrží, tak to považuje za správné. Já to posílám přes EPO a přes dat. schránku a volala jsem své paní na FU a říkala, že to poslední
považuje za doručené. Ale zavolejte na FU, protože i oni musí mít své "papíry"v pořádku, protože i na ně chodí kontrola - je to paradox, že !!!!!!!!!!!!!!!!
HLavně se tu nejedná o opravu ročního zúčtování daně, ale o zapomenuté uplatnění slevy zaměstnancem . Někdo nahoře napsal, že všechno jde. Samozřejmě,že všechno jde, i to, že to vezmete jako své vlastní opomenutí a jemu přepočítáte roční zúčtování . Já bych se ale nedivila, kdyby se Vám Vaše dobrota a snaha tzv. obrátila proti V8m. Jednohod dne také můžete zjistit, že
přece všechno jde ,když se chce a zaměstnanci budou doklady nosit jak se zlíbí. Jinak se může mzdová chovat ,má-li málo lidí nebo několik set. A dobrá je podle mě právě ta, která ty "obyčejné lidi"
naučí,(vysvětlí a poučí), že se dnes MUSÍ starat o sebe tím spíš, že toto jistě není jejich jediné a poslední zaměstnání.
Takže: pokud budete dobrák a vezmete to na sebe, jako že tam tu manželku měl vyplněnou včas, akorát Vy jste ten odpočet opomenula dát do RZD, tak bych mu RZD předělala a jestliže už nějakou vratku dostal, tak bych mu v příštím měsíci doplatila ten zbytek. Žádné sankce z toho nikdo mít nebude, akorát Vy budete mít trochu víc práce.
Pokud to tak nechcete dělat, tak nic nemá ztraceno. Prostě mu vystavte potvrzení o zdanitelných příjmech a pokud už má nějakou vratku vyplacenou, tak ji tam dole vpíšete a on si vyplní a podá daňové přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.