Re: Stravenky
Uděláte si nějaký předávací protokol, kde začátku měsíce vydáte dle kalendářních dní (nebo směn) jak píše kolegyně. U nás to děláme tak, že mám na 213/všechny nakoupené stravenky + v ruce mám předávací protokol. Na konci měsíce podle mezd zaúčtuji do nákladů skutečnou spotřebu - nárok. Vše si vedu v excelu a přikládám k INT.
Re: Stravenky
Praktikuji to taky tak. Nakoupené stravenky mám na analytice účtu 213. Na začátku měsíce poskytnu na měsíc stravenky, které předám na základě podpisu v předávacím protokolu, ty zaúčtuji na analytiku 314 - poskytnuté zálohy. Na konci měsíce přeúčtuji z poskytnutých stravenek do nákladů skutečně spotřebované stravenky a na další měsíc předám stravenky každému zaměstnanci ponížené o počet, které v předešlým měsíci nespotřeboval. Takže na analytice účtu 213 mám vždy pouze stravenky, které fyzicky mám v pokladně a na analytice účtu 314 jsou stravenky, které mají u sebe zaměstnanci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.