Re: Snížení mezd vedení-nedost.zakázek,
můj osobní názor je, že to takhle můžete provést - pokud tedy nemáte mzdu pevně stanovenou v PS, ale na mzdovém výměru, tak budete vytvoříte nový MV, dodržíte zaručenou mzdu a tím by to mělo být O.K. Vy kdyžtak jednodušše prokážete, že nešlo o účelové snížený mezd, ale už jen to, že zam-ce zapůjčíte do jiné společnosti (to budete také fakturovat) bude známka toho, že jste neměli dostatek práce a proto se v rámci zákona snížily mzdy.... vratku půjček můžete také bez problému provést....
Re: Moc děkuji za radu :-)
Účelové snížení mezd :-) Copak někdo může firmu napadnout za snížení mezd, na kterém se se zaměstnanci dohodne nebo když vydá nové mzdové výměry? Pokud je dodržená zaručená mzda, tak není žádný problém. I kdybyste se dohodli, že si snížíte úvazky třeba na 10 h týdně a dát zaručenou mzdu, odpovídající tomu úvazku, nemůže to nikdo napadnout. Po tom prostě nikomu nic není.
Děkuji i Vám Karo,už nemám takové obavy
Děkuji Vám Karo, nebyla jsem si úplně jistá, jestli nemůže být problém se sniž. mezd právě v případě společníků a jednatele, a "vyplácení" části mzdy prostřednictvím vratky půjček.Zda to prostě nemůže někdo napadnout. Děkuji za ujištění, že mzda "sjednaná" mzdovým výměrem je čistě věcí zam-ce a za-tele, samozřejmě za dodržení určitých podmínek, jakou je výše zaručené mzdy. Ještě jednou děkuji :-)
Re: Děkuji i Vám Karo,už nemám takové ob
Já bych to nenazývala "vyplácení části mzdy prostřednictvím vratky půjček". Firma si půjčila a teď to vrací. A upřesňuji, že mzda není sjednaná mzdovým výměrem. Mzda je buď sjednaná ve smlouvě (pak lze měnit nahoru či dolů pouze za souhlasu obou stran, tzn. zaměstnavatele i zaměstnance) nebo je stanovená mzdovým výměrem (pak ji může změnit zaměstnavatel jednostranně, není zapotřebí souhlas zaměstnance).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.