Re: Ppotvrzení o zdanitelných příjmech
Díky, platil ho a potvrzení je napsané na měsíce podle zaměstnáníl. Tak ho asi budu kontaktovat, že je to potvrzení špatně, a že tam neuvádí žádnou daň to je také špatně, ne. S páskama nevím, to asi bude horší. Mám když tak udělat DP podle toho co mi tam napsali?
Nemocný nebyl a příjmy z podnikání neměl žádné, v lednu byl a pracáku a od listopadu začínal s podnikáním, rozjížděl svou autodílnu. Já se omlouvám, ale jsem laik jen mi to podle selského rozumu a předešlého DP co mu dělala účetní přišlo divné. Moc děkuju za rady
Dań tam nemusí být nějaká, dokonce si myslím, že při tak malé hrubé mzdě bude určitě nulová, protože při takové mzdě mu po slevě na poplatníka vchází daň 0 a pokud uplatňoval 1 dítě, tak dostával bonus. Jak hrubá, tak bonus odpovídá 3 měsícům, jak jste napsala. Určitě je tam napsáno, v kterých měsících je to zúčtované, mrkněte na to.
Mě totiž napadlo, jestli ho tam nějakého půl roku nejprve neměl načerno, takže by neměl oficiální příjmy. Ale když píšete, že mu tam potvrdil zúčtování v měsících únor až listopad, tak to by syn musel jedině být půl roku nemocný bez mzdy nebo třeba mít neplacené volno. Prostě ty příjmy na potvrzení i vyplacený bonus na dítě odpovídají třem měsícům.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.