Re: škodní událost
ne, nesmíte!, pokud se jedná o větší částku, tak jedině rezerva na opravu (nedaňová)
Je na to několik rozsudků
" Na dohadné účty pasivní lze tedy účtovat položky, které nelze vyúčtovat jako obvyklý dluh (např. nevyfakturované dodávky). Je však nutné zdůraznit, že takto lze účtovat o nákladech, které byly v daném účetním období skutečně realizovány, pouze nebylo možné je zaúčtovat."
moc děkuji za odpověď a ještě bych měla jeden dotaz.
V loňském roce jsme dostali od pojišťovny 90 tis. za nabourané auto (jedná se o jinou škodní událost) a autoservisu, který auto spravuje, jsme zaplatili v prosinci 2012 10 tis. zálohu na náhradní díly, auto je pojízdné od ledna 2013, ale fakturu jsme do dnešního dne nedostali. V tomto případě mám chtít po autoservisu cenu za opravu a zaúčtovat ji do nákladů do r.2012?
děkuji moc za radu a přeji hezký den
V loňském roce jsme dostali od pojišťovny 90 tis. za nabourané auto (jedná se o jinou škodní událost) a autoservisu, který auto spravuje, jsme zaplatili v prosinci 2012 10 tis. zálohu na náhradní díly, auto je pojízdné od ledna 2013, ale fakturu jsme do dnešního dne nedostali. V tomto případě mám chtít po autoservisu cenu za opravu a zaúčtovat ji do nákladů do r.2012?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.