Re: PDP - jak postupovat?
Zkusila jsem to a zavolala na tel.č. uvedené na faktuře a bylo mi řečeno, že fa je správně s 0 % DPH. Pokud budu chtít DPH vyčíslit, musela by se celá on line transakce zrušit-včetně vrácení peněz (šlo to prý rovnou na Kypr) a objednat na centrále někde u nás v ČR. V příloze mi zaslali něco jako potvrzení o tom, že si sama mám vyčíslit DPH ve výši 20!!!!!%. Tak jsem jim poděkovala a upozornila je na novou sazbu DPH. Zatím odpověď nepřišla. A teď mi prosím poraďte. O DPH mi vůbec nejde - stejně je to vylej - nalej, ale ať to je dobře. Hezký zbytek dne.
OT Re: PDP - jak postupovat?
Ale mně se to opravdu stalo, zavolala jsem jim ohledně něčeho jiného a přitom se zeptala i na tu fakturu a oni řekli, chcete s českou DPH, tak dobře, vystavíme novou fakturu (dodavatel česká firma) a bylo to také na AVG. Ale máte pravdu, jen dobře zařadíte do přiznání a je to jedno.
Re: OT Re: PDP - jak postupovat?
Jestliže mají fakturu od kyperské společnosti, tak to musejí prohnat přiznáním. Firma AVG Technologies má i českou pobočku, tuším v Brně. Pokud by fakturovala česká pobočka, tak se bude jednat o tuzemské plnění.
Informace, že je možné vystavit novou fakturu s českou daní, je důležitá hlavně pro neplátce, kteří by se při nákupu antiviru z Kypru měli registrovat jako identifikované osoby.
Re: OT Re: PDP - jak postupovat?
>>
>>>
>>>Proveďte R-CH. Sazba 21%.
>>Ale mně se to opravdu stalo, zavolala jsem jim
>>ohledně
>>něčeho jiného a přitom se zeptala i na tu fakturu a
>>oni řekli, chcete s českou DPH, tak dobře, vystavíme
>>novou fakturu (dodavatel česká firma) a bylo to také
>>na
>>AVG. Ale máte pravdu, jen dobře zařadíte do přiznání
>>a
>>je to jedno.
>
>Jestliže mají fakturu od kyperské společnosti, tak to
>musejí prohnat přiznáním. Firma AVG Technologies má i
>českou pobočku, tuším v Brně. Pokud by fakturovala
>česká pobočka, tak se bude jednat o tuzemské plnění.
>
>Informace, že je možné vystavit novou fakturu s českou
>daní, je důležitá hlavně pro neplátce, kteří by se při
>nákupu antiviru z Kypru měli registrovat jako
>identifikované osoby.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.