pro v.e.n.d.y
tak teď už jsem z toho jelen - zrovna jsem chtěla napsat, že těch 30% už jsem našla - měla jsem staré znění zákona a v tom správném pro r. 2012 je že §7 odst. 7 písm. d) je paušál 30% pro příjmy z pronájmu majetku zařazeného do OM, ale teď jste mne zmátla tím stejným procentem
Re: pro v.e.n.d.y - je to ještě jinak...
no, já jsem se do toho zamotala už úplně - to co jsem napsala asi taky není dobře, protože se jedná o příjmy z pronájmu ,pokud je majetek v OM. Ale tady je situace, že někdo pronajímá 4 masérkám místnost. Ony se tam střídají, ale aby nemusela platit každá 1/4, tak to vždycky zaplatí jedna z nich celou částkou a ty ostatní jí potom dají svou část. účetní to zpracovala v přiznání tak, že dala příjmy z masáží paušálem 60% a jeětě k tomu příjmy související s pronájmem,taky 60%. Mám pocit, že to není celé dobře, že ta přefakturace by neměla do přiznání vůbec vstupovat......nevíte?
Re: pro v.e.n.d.y - je to ještě jinak...
ano,akorát to komplikují. Myslím si, že pokud už to chce takto dělat, že pronajímá dál pronajatou místnost, tak by měla s ostatními sepsat hned nájemní smlouvu a protože to není její majetek, tak by měla příjmy a i výdaje uvádět v §9....... a úplně nejjednodušší, ať platí každá svou část, jak má. takže tuším správně, že přiznání je špatně.....děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.