Re: Úroky z úvěru - daňové přiznání
Nebyla. Celou dobu je všechno od syna. Teď mám problém, protože tomu moc nerozumím, tak za r. 2012 jsem si nechala v práci udělat roční vyúčtování daně, i když jsem neměla, protože budu podávat přiznání, kde mi úroky uplatnili. Výpočet ročního vyúčtování jsem dala paní, která mi dělá daňovou evidenci a přiznání k dani, ta mně upozornila, že na slevu na úrocích nemám nárok, ale v práci mi říkaji, že mám, když je syn spoludlužník a úroky si neuplatňuje, tak nevím ...
syn je sice spoludlužník a úroky neuplatňuje, ale pokud je úvěr na výstvbu domu, je podmínkou vlastnictví toho domu. A vy nejste ani spoluvlastník, bohužel, opravdu nárok na uplatnění úroků nemáte¨. Mzdová účetní v práci v tom asi nemá dostatečně jasno
Tak to jste mě moc nepotěšila, ale v každém případě Vám děkuji. Teď se z toho budu muset nějak vymotat, když to mám za r. 2012 uplatněno v práci, tak to v DP asi budu muset vyloučit a přeplatek, který jsem v práci dostala, vrátit, je to tak? A zřejmě i nějakým způsobem vrátit i přeplatky z minulých let,kdy mi to v práci uplatňovali?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.