Re: finanční poradce - jaká % výdajů?
trochu jsem pročítala a životní pojištění by mělo být 40%, penzijní fondy 60%?.. Zjistila jsem, že ve 40% by mělo být pojištění (životní) a investice, ale nevím, co si mám pod pojmem "investice" představit.... Můžete mě prosím někdo nasměrovat? Díky
Píšete - licenci obdržel letos - v roce 2013? Nebo jste jako ostatní účetní ještě pozadu a letos je rok 2012?
Všeobecně
a) příjmy, které má na základě licence - lze uplatnit výdaje 40% z příjmů
b) příjmy, které má na základě živn.listu - lze uplatnit výdaje 60% z příjmů
Příjmy se musí rozdělit podle výše uvedeného
ta licence byla udělena letos - rok 2013, kamarád mi nyní sdělil, že u životního pojištění, investic (40%) dělal pouze návrhy smluv a jelikož neměl licenci, tak smlouvy podepisovala jiná osoba, on ale zato dostal provizi.. to je tedy 40%, ale nevím, jestli nebude mít FÚ problém s tím, že uvede výdaje 40% a nemá licenci (což se dá zjistit na netu)... nebo to mám brát, že je to zprostředkování služeb (nato má ŽL) a dám tu zato 60%?
daňaři jsem vše, co jsem uvedla tady, řekla a bylo mi sděleno, že dostal za uzavření smlouvy provizi, takže 40% i když to nepodepsal, ale jen zprostředkoval... já se také přikláním k názoru, že zprostředkoval, ale 60% na základě ŽL - ten má také na administrativní služby... uzavřu to s výdaji 60% a nechám si to od kamaráda písemně schválit, pro případ "kdyby něco"... děkuji za Váš čas :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.