Re: Faktura z Německa
Já jsem si to tak právě myslela, ale když jsem viděla, faktury, které přišly dříve a jak je má kolegyně rozepsané, tak jsem v tom měla zmatek. Protože ona má rozepsáno na faktuře zdanitelné plnění např. 1.10., když faktura byla vystavena 21.8. A právě fakturu má přepočtenou kurzem z 1.10. Tak tomu nerozumím.
Já si tedy udělám ten přepočet podle data vystavení faktury a pak mi vyjde buď kurz.zisk, nebo ztráta podle kurzu v den objednávky??
Děkuji
Omlouvám se, jestli mám hloupé dotazy,ale nikdy jsem se s tím nesetkala, tak proto se ptám asi i na banality. Myslela jsem to tak, že když jsme objednávali zboží za 22 EUR (byl kurz ke dni objednávky dám př, 25,-) a teď přišla faktura na 29.50 EUR s datem vystavení 15.3.2013. (kurz 25.75,-)Tak vznikne kurz.rozdíl, tak jak s tím naložit. Kolegyně pracovala u faktur u tohoto dodavatele i s reverse charge...
Nene,chtěla jsem jen vědět, jak naložit se vzniklou situací. Když jsme nakupovali zboží z Německa za 22EUR a přišla faktura na 29.50 EUR. Zmátlo mě i to, jak měla vše kolegyně rozepsáno na papírové faktuře (kurz, zdanitelné plnění atd..., s tím, že zdanitelné plnění měla nějaké mně neznáme datum a dle toho data i kurz - žádné údaje se nedoplňovaly. )A pak jsem viděla, že má v systému v interních dokladech reverse charge. Nejsem se jistá celou situací...jak s tím naložit a vše správně nastavit a zaúčtovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.