Re: Mateřská dovolená a výpověď
Zaměstnankyně to podepíše, je družka původního majitele té firmy i té nové firmy kam se všichni zaměstnanci víceméně převedou za stejných podmínek jako u první firmy.. Potřebovala jsem jen vědět jak to u podchytit správně a co všechno je u ní potřeba udělat a jestli jí tu dohodu vůbec můžu dát a jak ji přijmout na tu další firmu pokud vůbec. Personalistka nejsem jinak bych se asi nemusela ptát. spadlo to na mě naprosto nečekaně, snažím se všechno dát dohromady a všechno se učím za pochodu. Myslela jsem, že od toho tady ty diskuze jsou. Takže jsem Vás alespoň pobavila i když jsem moc nezjistila.
Já myslím, že jste se dozvěděla docela dost.
Např. §, který je potřeba prostudovat ke správnému převodu z jedné fy na druhou. Já osobně bych s podpisem dohody jako zaměstnanec byla velmi nedůvěřivá a opatrná.
jinak dohoda je dohoda od toho, že se obě strany dohodnou, proto je možné dohodu podepsat kdykoliv a s kýmkoliv ( i té na té MD).
>>>která
>>>>>>je na mateřské dovolené - dítě se jí narodilo v
>>>>>>listopadu 2012. Naše firma se prodává jinému
>>>>>>majiteli,
>>>>>>a o
>>>>>>zaměstnance nemá zájem, tak všichni zaměstnanci
>>>>>>podepsali výpověď dohodou s tím, že byli zaměstnáni
>>>>>>okamžitě
>>>>>>na druhou firmu majitele té první firmy před
>>>>>>prodejem.
>>>>>>Jakým způsobem můžu převést i ji? Když je na mateřské
>>>>>>můžu ji dát podepsat výpověď dohodou a sepsat s ní
>>>>>>novou pracovní smlouvu i když do práce nenastoupí? A
>>>>>>pokud ano jak je to s hlášením na ZP a OSSZ? Stejně
>>>>>>jako u
>>>>>>ostatních zaměstnanců?
>>>>>Musíte postupovat podle § 338 zákoníku práce. Tzn.
>>>>>zaměstnanci budou převedeni s firmou.
>>firmy.. Potřebovala jsem jen vědět jak to u podchytit
>>správně a co všechno je u ní potřeba udělat a jestli
>>jí tu dohodu vůbec můžu dát a jak ji přijmout na tu
>>další firmu pokud vůbec. Personalistka nejsem jinak
>>bych
>>se asi nemusela ptát. spadlo to na mě naprosto
>>nečekaně, snažím se všechno dát dohromady a všechno se
>>učím
>>za pochodu. Myslela jsem, že od toho tady ty diskuze
>>jsou. Takže jsem Vás alespoň pobavila i když jsem moc
>>nezjistila.
>Katce díky za odpověď. Jak ji tedy můžu převést na
>nového zaměstnavatele?
Nemyslím, že by nový majitel měl povinnost převzít zaměstnance, pokud nechce, ale v tom případě by starý měl ukončit pracovní poměry výpovědí s odstupným.
U vás, jestli to dobře chápu, tak původní zaměstnavatel převádí zaměstnance z jedné své firmy, kterou prodal, do jiné firmy, která dosud funguje. Měla by být sepsána smlouva o převodu zaměstnanců, zaměstnanci by to měli dostat na vědomí, na OSSZ poslat kopii této smlouvy se seznamem zaměstnanců, kterých se to týká. Pracovní smlouvy zůstávají v platnosti, průměry, zůstatky dovolené také.
U ZP odhlášky a přihlášky klasicky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.