Re: Jak zaúčtovat - přijatá faktura
Zkusím. v r.2008 měla být poskytnutá záloha na dlouhodobý HM při úhradě účtována převodem z účtu 052/221
Vyúčtování uhrazené zálohy z FP 042/321, 321/052 ( -052/-321)
Také moc nerozumím těm měsíčním splátkám..., ty nebyly z bankovního účtu, ale např. zápočtem nebo jinak? Napište, jak byla zaúčtovaná úhrada zálohy ať už z bankovního účtu nebo měsíčními splátkami.
Ne, tato záloha oněch 20.000,-- byla majitelem firmy uhrazena v hotovosti ... problém je, že se ke mě doklad o uhrazení této zálohy vůbec nedostal ... zbytek stroje byl uhrazen, částečně bankou a zbytek po dohodě s dodavatelem ve splátkách ... Můj problém je ten, že mi stále v přijatých fakturách u pořízení tohoto HM zůstává k úhradě oněch 20.000,-- (to je ta záloha z roku 2008), ale ve skutečnosti je již všechno uhrazeno ... nevím, jak se těch 20.000,-- zbavit ?? Provést úhradu z pokladny až nyní ? Zaúčtování této faktury je 042/321 ... A to je ten problém, nemůžu napsat, jak byla zaúčtovaná úhrada zálohy, vůbec jsem o ní nevěděla ... Děkuji J.
Toto účtování sice vystihuje faktický stav, ale kdyby bylo postupováno hned správně, účtovala byste: POKL půjčka od společníka 211/365, úhrada FP 321/211 a měla byste i spárovanou FP a souhlasilo by vám saldokonto. Takže, jestli ještě můžete do pokladny r. 2012, tak raději bych opravila tímto způsobem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.