Re: Faktura z Rakouska s vyčíslením i CZ
takže vlastně platí tady stejně to, jako by částky ani v CZK uvedeny nebyly nemám pravdu? Mě to jen zmátlo, protože když jsem mluvila se zástupkyní firmy tady u nás, říkala, že nám pošlou fakturu vyčíslenou i v CZK, tak jsem myslela, že u toho problém nebude, že se s tím bude zacházet jako s naší fakturou. A nebude se muset nic přepočítávat. Bude se muset stejně použít systém reverse charge...
Omlouvám se, jestli se ptám hloupě, ale mate mě to, jelikož to dělám poprvé. Mluvila jsem s paní, která vyřizuje v ČR věci za rakouskou firmu a řekla mi, že si můžeme vybrat v jaké měně chceme platit, tak jsem myslela (blbě), že nebude takový problém. Myslela jsem to tak, že zadám do účta částku na 8.346.94+připočtu DPH a pošleme jim tedy částku cca 10.000,-.Ale myslela jsem asi blbě..?
Děkuji, tak jsem si to také myslela. A jestli ještě můžu, kurzový rozdíl mi pak vznikne mezi vystavením faktury a její úhradou nepletu-li se?Protože kolegyně počítala když Vám to uvedu na příkladu: faktura vystavena dne 9.10. se splatností 30 dní (vše OK, žádná zvláštní situace,žádné dodatky,doplnění)a rozepsala si na faktuře kurz:25.360(ke dni 12.11.-jak si uvedla zdan.plnění), základ daně 3361.72, sazbu daně a celkem s dph a zdanitelné plnění 12.11.2012.Proč v listopadu když faktura byla vystavena9.10? A o kurzových rozdílech nemá nikde zmínku?Nějak si to nedokážu vysvětlit...
loni se reverse charge dělal ke dni doplnění určitých údajů na fakturu, pokud kolegyně doplnila údaje 12.11, použila i kurz ke dni 12.11.
kurzové rozdíly vzniknou mezi kurzem při zaúčtování faktury a kurzem dne úhrady
vy ale můžete zaplatit v CZK, takže žádný kurzový rozdíl nevznikne
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.