Re: Čerpání RD a zůstatek dovolené
Díky a můžete mi to prosím vysvětlit, proč o 2/12? za jaké období..
:-) skvělé je, že když jsem si to nevybrala a ani nepožádala, že mi to za ty 3 roky nezaniklo, jak tvrdí zaměstnavatel. Děkuji za příjemnou zprávu... A jakým průměrem mi to proplatí? Já tam vlastně neodpracovala ani 1 celý měsíc od nástupu, hned jsem byla na nemocenské :-( Hrubý plat ve smlouvě mám 23.000,- hrubého? Smím poprosit i o radu v tomto, aby mě neošidili jak s tvrzením o tom nenároku na dovolenou :-( Děkuji
Za rok 2010 vám vznikl nárok na 20 dní dovolené, které jsou z důvodu RD kráceny o 2/12, takže nárok je na 16,5 dne dovolené, kterou by vám měli nařídit čerpat nebo při ukončení PP proplatit.
Nemá u sebe kalendář z r. 2010, tak doufám, že jsem spočítala ty dny dobře.
Aha, díky vám všem už je mi to jasné. Ale mate mě, že se to nekrátí v letech 2011 - 2013, ale pouze v tom 2010. Jsem samozřejmě moc ráda..
A jakým průměrem mi to proplatí? Já tam vlastně neodpracovala ani 1 celý měsíc od nástupu, hned jsem byla na nemocenské :-( Hrubý plat ve smlouvě mám 23.000,- hrubého? Smím poprosit i o radu v tomto, aby mě neošidili jak s tvrzením o tom nenároku na dovolenou :-( Děkuji
Teď jsem Vám to vysvětlovala v dotaze o něco níže. V roce 2010 jste čerpala MD, která se považuje za dobu odpracovanou. V dalších letech už jste MD neměla, takže z hlediska určování nároku řádné dovolené jste nic neodpracovala, takže Vám žádný nárok nevznikl, jenom v tom roce 2010. Každý rok se totiž posuzuje zvlášť. Takže já být zaměstnavatelem, přistoupím na dohodu o skončení , na dobu mezi koncem rodičovské a koncem pracovního poměru bych Vám dala čerpání řádné dovolené a její zbytek bych Vám proplatila. Zaplacenou ji dostanete pravděpodobným průměrem, ten určí zaměstnavatel tak, aby byl co nejvíce podobný pravdě. Já bych ho určila z 23000 např. takto: 23000 : 173,92 (= průměrný počet prac. hodin v měsíci) = 132,24 ( = průměr na hodinu).
Jen podotýkám, že v dolejším dotaze se psalo, že Vám rodičovská skončila 18.3., takže na rodičovské už nejste.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.