Re: odpočet dítě
Také jsem požadovala čestné prohlášení - že partnerka neuplatňuje odpočet a žije ve společné domácnosti - pokud doložil, dále jsem neřešila kdo s kým žije, odpovědnost je na poplatníkovi. (vloni ještě spolu žili, letos už prý ne)
Ale pro EXTRA čestné prohlášení ? Pracovník nepodepisuje Prohlášení poplatníka daně z příjmu fyzických osob ? Maximálně tak potvrzení od zaměstnavatele manželky, že ta neuplatňuje. Cokoliv více je jen hromadění zbytečných papírů
Za normálních okolností žádné prohlášení také nepožaduji, ale v případě, že má tazatelka podezření, že to s tou společnou domácností není pravda, chtěla bych být krytá.
Jak může mít mzdová účetní pochybnost? Leda tak, že je sama partnerkou zaměstnance. Kde je taková pochybnost v zákonu o daních z příjmů uvedena? Chceme něco, co zatěžuje zaměstnace nad míru - pak se nemůžeme divit, že každý účetní nesnáší.
Já zase nesnáším zaměstnance, kteří pak musí něco vracet a všude vykládají: "ONA mi dala podepsat prohlášení, ani jsem nevěděl, co podepisuju, já tomu přeci nerozumím, to ONA to má znát, ONA mě měla upozornit, kvůli NÍ mám problémy!"